Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Arsis Opublikowano 24 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2023 Widzę wciąż ciebie. Tam, w tym blasku na skraju ciszy. Widzę ciebie olśnioną pięknem, idąc ku tobie przez łąki, rozchwiane kwiaty. Przesłaniam dłonią oczy przed światłem z wnętrza gwiazdy, która roztacza tajemnicę blasku, przeciekając strugami przez palce. W migotach, w drżeniach zroszonej pajęczyny… Kocham cię. Dla ciebie chcę wymościć gniazdo, jak ten ptak stroszący pióra w zalotnym tańcu. Dla ciebie pragnę, moja jedyna… Do ciebie płynę, rozgarniając na boki złote kłosy, falujące morze, przygładzane do ziemi niewidzialną dłonią. Tonę w zbożu, w tym zbożnym chlebie. Nade mną ogrom błękitnego nieba… Milknące burze i wiatr, co czesze włosy… … pcha obłoki, które ciągną za sobą swoje własne, opierzone smutkiem cienie. Kocham cię. Jesteś tam, daleko. Wciąż daleko. (Włodzimierz Zastawniak, 2023-05-22) 9
violetta Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2023 Całkiem ładne, jestem taka złocista:)
corival Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2023 @Arsis Przemawia do mnie cała natura, dzięki której ukazałeś miłość peela. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi