Ten utwór został doceniony przez użytkowników. corival Opublikowano 8 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2023 Kołem wokół Delos, kolebki Apollona. Bezleśne, górzyste, rybami słynące. Bogactwo figurek: drobne zaścielają, tam, tu, trwają duże. Wyczekują bogów. Cierpliwie stojące splatają swe dłonie. Od siedzących dźwięki harfy, fletu słychać. Cisza pełna życia mnogością tajemnic chlupoce falami, niknąc w przeszłości. 8
Rafael Marius Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2023 @corival Wszystko przemija. Pewnie i nasze jedynie słuszne wierzenia dla potomnych okażą się idolami, choć dla nas są właśnie tymi ostatnimi, na wieczność. Oni zapewne też tak myśleli. 1
corival Opublikowano 9 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2023 @Rafael Marius Bez wątpienia tak było. Archeolodzy zresztą do dziś zastanawiają się nad tym, czym owe idole były. Głównie ze względu na ich, zwracającą uwagę, mnogość... To póki co pozostaje tajemnicą... Dziękuję za komentarz, czytanie i pozdrawiam :) @Leszczym Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @beny7777 Miło mi, że poświęciłeś czas na ten tekst. Pozdrawiam :) @way Cieszy mnie, że odwiedziłeś ten tekst i pozostawiłeś cichy ślad... Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2023 (edytowane) Do tej treści bardzo pasuje tytuł.. bo w istocie... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Corival. ps. zapomniałam o czymś.. :) Edytowane 9 Maja 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 9 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2023 @Nata_Kruk Dziękuję za wnikliwe czytanie i pozdrawiam :) @zetjot Dziękuję za ciche czytanie i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @TectosmithDziękuję za wizytę i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 10 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 @mystiq Dziękuję za pozostawiony cichy ślad. Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2023 @Łukasz Jasiński Miło mi, że tutaj też zajrzałeś i pozostawiłeś ślad. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi