tomass77 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Spójrz - brzozowe liście oddechem wzruszone Żyję, czuję, doznaję A chciałem tak niedawno Wstąpić w norę zimy robaczą Schować znużony łeb Słuchaj - poranny ptaków ćwir Słyszę i ogłuszony przejęty jakbym Wstał z grobu na wydmę wdrapał się silny Z ciała szarego brud zmył szlam Ogniw lepkiej gliny Nowonarodzony starca mądrością Strzepnąłem z ramion do gniazd w ziemi wód Słabość swoją podniosłem nowym światem Słońce oświetla moją twarz Światłem starożytnym 5
corival Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 @tomass77 Tematyka jest mi bliska, choć niektórych porównań za nic nie potrafię rozgryźć: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mimo to, podoba mi się ten wiersz. Pozdrawiam :) 1
tomass77 Opublikowano 5 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) @corival To jeden z najlepszych komentarzy jakie można dostać. "Nie mogę rozgryźć, ale i tak mi się podoba". Wiersza nie pisze się, by był trudny, pisze się go, by coś uwolnić. Ale czasem wychodzi rebus i nie może być inaczej. Pozdrawiam i dziękuję T. Edytowane 5 Maja 2023 przez tomass77 (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi