Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Piję kawę, żadnych rozmów i odwiedzin. Piję kawę bez pytań i bez odpowiedzi. Czarny napój, który kubki moje łechce. Piję kawę, robię tylko to co zechcę. Ona strąca resztki snu z mych rzęs. Sprawia, że poranek łapie sens. Do pionu stawia moje myśli. Nowe marzenia w głowie kreśli. Piję kawę, w czerwonym ulubionym kubku. Mieszam cukier, rozpuszczam senność tak do skutku. Czarny napój, który ustami lekko pieszczę. Piję kawę, po każdym łyku pragnę jeszcze. Bo… Ona strąca resztki snu z mych rzęs. Sprawia, że poranek łapie sens. Do pionu stawia moje myśli. Nowe marzenia w głowie kreśli. 9
Wędrowiec.1984 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 @aniat. Bez porannej kawy nie funkcjonuję. Kiedyś próbowałem się oduczyć ale nic z tego, ponieważ bez kofeiny byłem jak zombie. 2
Marek.zak1 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Tez mam podobnie, a pewnie i wielu innych. Pozdrawiam 1
violetta Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Ja akurat zaczynam od herbaty, później kawa:)
corival Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @aniat. Akurat ja piję ją dopiero po południu, ale wokół mnie wielu ludzi właśnie od niej zaczyna dzień, najwyraźniej: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólnie Twój wiersz bardzo mi się spodobał. Uchwyciłaś poranne odczucia "kawoszy" bardzo dobrze, a i forma zgrabna. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Oj jak mi bliski Twój wiersz :) Ślicznie o kawie:) 1
aniat. Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @corival dziękuję za opinię,miło mi. A jeśli chodzi o kawę- rano, obowiązkowo. @iwonaroma Dziękuję. Myślałam, że wyjdzie banalnie, ale dzięki waszym opiniom myślę, że jest Ok Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
aniat. Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2023 @lirycznytraktorzysta nie, czemu? Bo piję rano kawę?
lirycznytraktorzysta Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2023 @aniat. Nie, bo język taki dziwny zastosowany. Jakby tłumaczenie piosenki z ang.
Rekomendowane odpowiedzi