Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius Wiersz pierwsza klasa, a w tej zimie no to miałem 5 miesięcy i coś czuję, że w sumie to był mój najszczęśliwszy tutaj czas, który notabene może nie wrócić :))
    • Barwny sweter - szachownica po prawej - „oko” po lewej…
    • @Łukasz Jasiński Przepraszam …ale Pana nie znam przecież ..bo poprzez słowa w locie rzucone?To za mało.Nie szanuję agresorów i tych którzy rzucają słowami na oślep…odwiedzam Pana czasami po ludzku… taki jest nasz Portal?Jeżeli to rodzi agresję zamknijmy drzwi…dobrego dnia.Biegnę do pracy bo lubię

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Czy to normalne, że wzrusza mnie ten sam epilog – zrzucanie bomb na Frauenkirche obok dwojga na moście w mocnym uchwycie dłoni. Pies, po trzykroć ukamieniowany zanim nauczył się jeździć koleją. Obyś zdechł - pisze Chat GPT do rzucającego cegłą, bez emocji. Dom, jego zarys w ciemnym kolorze na tle różowych chmur, słońce – wschód bardziej niż coraz smutniejszy horyzont. Samo niknięcie – deszcz za oknem, który ożywia rośliny przy twardych grzbietach książek i nie potrafi zmyć straty. Ilość odpowiedzi w skrzynce, lajków – stosowana do tego, ile mogę pomóc – więc nikt nie przepuści okazji. Wybieram znicz na drugą rocznicę, nie mogąc się zadowolić kamiennym napisem na grobie, ogniem w prymitywnej oprawie. Śnieg pod stopami, biały czerni nosek buta. Skrzypi.  
    • @Bożena De-Tre   Co to znaczy "podpinać" - to właśnie to!? Dajmy taki głupi przykład: oficjalna wersja według biurokratów - jestem "współuzależniony" od jakichś tam alkoholików, tymczasem: zaczynając od małej drabinki - każdy biurokrata jest współuzależniony od innego urzędnika wyższego szczebla i tak w koło, Macieju, oskarżacie mnie o coś - kim nie jestem, sami to robocie, dlaczego? Wie pani może, mam bardzo dobrą opinię wśród sąsiadów, Policji, Wojska i Służb Specjalnych, a dlaczego? Bo nie jestem kapusiem - donosicielem i karierowiczem, a teraz będę wódkę pił i słuchał pięknych - wojskowych - piosenek i vise versa!    Acha, przed wyborami ostrzegałem: patrz mój wiersz - "Duch" - co teraz robicie? Zawsze idziecie tam - kto jest silniejszy, powtórzę pani: niech pani zacznie z góry patrzeć - co robią demokratyczne dzieci! Niech pani sobie wyobrazi, co będzie - jeśli po Karolu Nawrockim - ktoś umrze, więc? Oto właśnie Polska, potrafię przymknąć oczy, jednocześnie: o wszystkim pamiętam, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...