Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) W szczególe świata perła ukryta w uważnym teraz życie się toczy przyszłość umknęła z planów bitewnych przeszłość utknęła na dziejów szczytach Łapanie chwili zawiła sztuka nim wpadnie w czasu pazerne sieci myśli rozbije o mury z pytań entuzjazm zedrze na szarych brukach W zachwycie pąkiem zbudzone dziecko patrzy nie czując upływu rzeki motyl ulotny przysiadł na listku zostań na dobre zwinna chwileczko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 15
Tectosmith Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Rafael Marius Ślicznie. Warto będzie do tego wiersza wrócić. A zdjęcia super. Sam zrobiłem tulipany w tym widoku i bardzo mi się podobają. Super! Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Tectosmith Dziękuję za pierwsze wrażenia. 1
Somalija Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Rafael Marius Wersy pełne wrażeń i makrofotografia też przyjemna... 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przychylność.
Somalija Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Rafael Marius Kiedyś bardzo dawno fotografowałam... właśnie makrofotografię, ale musiałam zmienić hobby, może kiedyś wrócę... 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Warto spróbować. Ja właśnie wróciłem po 6 latach. Rzuciłem z powodu niepełnosprawności ruchowej (wózek). A fotografuję z przerwami już prawie 50 lat. Moje najstarsze hobby. Kiedyś byłem fotoreporterem, ale też przyroda, architektura.
Somalija Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Rafael Marius Dlatego poznałam ,,oko"', 1 i 3 idealny kadr... architektura też jest wdzięczna, ja najbardziej czułam makro ze światłem... 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te zdjęcia w terenie robione. W ogródku przy jednym z bloków po deszczu. Nie psikane niczym. Kiedyś też fotografowałem ptaki z dużą lufą i dziewczyny z krótszą, ale też w przyrodzie. W studiu nigdy.
Ewelina Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Rafael Marius cudny wiersz i cudne zdjęcia :) 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za uznanie. 1
Somalija Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Rafael Marius Przecież poznałam naturalność tych ujęć... Ja tylko amatorsko i obiekty nie ruszające się... zresztą jestem samoukiem... Pozdrawiam, dziękuję za pogawędkę i do miłego pod wierszem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne. Napisałem dla tych, co mniej się znają. Ja również dziękuję. Do zobaczenia.
Kwiatuszek Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Rafael Marius Tak, trening uważności to wbrew pozorom nie łatwa sztuka. Nasz mózg to wyjątkowo rozbiegany narząd i nawet kwiatka w spokoju nie da pooglądać. Jednak jak mawiają - praktyka czyni mistrza! Piękny wiersz, pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż to. U mnie jest zawsze dużo myśli i emocji, jednak zazwyczaj związanych z tematem. Od pewnego czasu nie mam podzielności uwagi. Dziękuję za przychylność i odwiedziny. 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłą obecność i serduszko.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Rafaelu.. uroczy jest ten wiersz, każda cząstka ważna... "łapanie chwili zawiła sztuka"... jeszcze jak zawiła.! Wtrąciłeś 'słówko' o motylach, które bardzo lubię w poezji i nie tylko, całość zgrywa mi się, miło się czyta. Pozdrawiam. ps. brawo za zdjęcia.! Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety, ale warto próbować. Często się udaje. Ja również są bardzo poetyckie. Jednak w realnym świecie jest ich coraz mniej, to chociaż niech w wierszach fruwają. Dziękuję za miłe słowa.
iwonaroma Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Jak ładnie :) I ta zwinna chwileczka... obrazowo i jakże prawdziwie. 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To cieszę się, że ładnie, bo taka właśnie była moja intencja. Staram się pisać wiersze oparte na życiu swoim lub innych, by były prawdziwe. Dziękuję za odwiedziny. 1
Rekomendowane odpowiedzi