Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi pasują rymy wewnętrzne, lekko schowane, nienachalne; przykład Marcina nie wadzi w całości. Nie ma dla mnie znaczenia. Bardzo mi się podoba wiersz. Płynie, zmącony ... sprytnie. Pisz pliss jak najwięcej. Ściskam, bb

Opublikowano

@Marcin Szymański Też jestem cięty na takie rymy, stąd <abba>, które miało to ‘paskudztwo’

trochę ukryć ;p

Jak widać nie udało się, bo zajrzał Marcin, cóż (z lenistwa pewnie) nie znalazłem alternatywy.

A może nawet nie za bardzo szukałem, nie wpadłem po prostu na nic lepszego ;)

Tym bardziej miło, że przebrnąłeś, serdeczne dzięki.

PS

Mickiewicz? Żartowniś

cl:D

@beta_b Coś ostatnio nie najlepiej mi wychodzi Beatko i nawet spryt nie pomaga ;)

ale postaram się coś sklecić, w miarę możliwości. Miło mi, że się podobało.

Ściskam mocno i serdecznie dziękuję :)

• 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Bardzo lubię takie teksty z życia. I tak też myślę, że nasze czasy z czasem obrosną legendą. Choć tu w sumie Pani mówi o łąkach. To ja jednak pozwolę sobie to inaczej zinterpretować. Ale super wiersz. Pozdrawiam. 
    • @Kiedy Jest Dzisiaj kurka! myślałem, że ja tylko na to wpadłem! ;) Fajny!
    • @Poet Ka   Poe:)   Twoje wiersze.....zawsze są fascynujące. czuję je tak jakby łamały niewidzialne bariery.   jednak!   to poezji wychodzi na dobre:)     ten wiersz......   jakbyś przeszłość przykręciła śrubami do podłogi.   pamięć staje się nieruchoma.   wszystko zastyga.   ludzie też.   a gencjana odkaża i daje koloryt.   i jest tutaj potężne napięcie między cielesnoscią a płaskością.   pamięć życia nie wróci ale potrafi ją  ustylizowac.   z czystym sercem Poe....   chapeau bas !        
    • @jjzielezinski   Zarozumiałość to pierwszy krok do... zwarcia. Piękna przypowieść o pokorze, mamonie i tanich przedłużaczach. :)   Morał z tego wiersza dla koderów płynie: Kto w biurze zasypia, ten od prądu ginie. Lecz choć spięcie niszczy drogie podzespoły, Ciesz się, że po duszę nie zeszły anioły!
    • @Kiedy Jest Dzisiaj Tworzyć to też jakiś sposób na życie, ale może zostać niezaakceptowane przez społeczność. Jeśli ręka dobrze prowadzi, to myślę, że pomimo niechęci, człowiek za nią podąży. Byle tylko była prawdą. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...