Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @LessLoveDziękuję pięknie :) - wiesz, ta piosenka ma swoje latka, ale wciąż się niesie  i śpiewa,  to pokazuje, że coś, co jest dobre - jest trwałe i się nie psuje jak np. mięsko. Ona ma 231 mln wyświetleń :) @wiedźma Ten wierszyk w puencie ma podwójne dno - dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
    • „OPOWIEDZ MI BAJKĘ”   Ty prosiłaś, tyle razy I słuchałaś mnie, jak dziecko, Z tą radością pełną wiary. A gdy bajki się spełniały, Powtarzałaś: Ty mówiłeś! Były piękne, wszystkie o nas. Jeden raz rzuciłem: nie wiem, W Boga wierzę, nie mam siły, Nie wymyślę świata więcej.   Twoje oczy… czyste, ufne Chciały bajki, miały prawo Nie dostały tej kolejnej.  Ja przepraszam, nie dam rady Tak mówiły Twoje usta, Kiedy byłaś już gotowa Wyjść z tej bajki, takiej krótkiej. Już nie mogę być królewną W żadnej bajce, ani-Ani.   Potem przyszła Ciebie zabrać Swoim prawem światło zgasić. Pękła bańka, zgasła bajka, Tak zielona w Twoich oczach, Już zamglona, już odległa. Lecz, posłuchaj mnie uważnie, Znów wesoło, nie poważnie: Jego bajka dalej  sięga, Tam gdzie miłość - żywa księga.
    • @Alicja_Wysocka Dokładnie tak, jak on( Chris Norman), śpiewam w myślach dla Ciebie :-)
    • @Alicja_Wysocka powtórzę, już któryś raz- subtelnie, zmysłowo, rytmicznie.  Ukłony, pozdrawiam.   
    • Świetny wiersz Violu, bardzo prawdziwy, oddający ból osoby w depresji:):) serdecznosci:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...