Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pogrzebałam nas

Rekomendowane odpowiedzi

pogrzebałam nas 

wraz z nadejściem wiosny 

było słońce 

kwitły przebiśniegi 

na drzewach nabrzmiewały pąki

tak jak kiedyś my 

gdy wzrastaliśmy dla siebie 

wilgotni jak górskie potoki

pozrywałam liski z naszych łodyg

połamałam karłowate gałązki 

zakopałam w ogrodzie 

jak nawóz 

może gleba za rok żyźniejsza będzie 

pogrzebałam nas 

zasmucona twoim 

wraz z wiosną odejściem

Edytowane przez Ewelina (wyświetl historię edycji)

@Ewelina melancholijnie....

powiało smutkiem, choć rychła wiosna - niby radosna...

ale nadejdzie jeszcze niejedna piękna 

i prawdziwie prawdziwa

wiosna

@staszeko instynktownie, a detale sztuki pisarskiej mnie nudzą

niejednemu zasady przyćmiły instynkt i talent (w wielu dziedzinach)

podziwiam tych, którzy wykorzystują jedno i drugie

ja, niestety, również do nich nie należę :)

pozdrawiam!

Edytowane przez Cor-et-anima (wyświetl historię edycji)

@Rafael Marius natura była tu tylko symbolem. Dokładnie tak, nie tylko gleba będzie bardziej żyzna.  

@staszeko ale ja nie stosuję tego rodzaju praktyk :) Nigdy mi się to nie zdarzyło, co oczywiście nie znaczy, że nie było takich, którym by się nie należało ;) nie mam na myśli Ciebie w tym przypadku. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Miałem być sam Otaczasz mnie Wciąż Przenikasz   Jak już jesteś To powiedz coś o sobie Nieznośna jesteś Kiedy tak stoisz Nade mną   Miałem być sam Już nie rozglądam się Wiem Jesteś tak blisko Ale nie pozwalasz się dotknąć   Może chociaż krzyknij Upewnię się że nie jestem sam Kiedy szukam samotności                
    • @Łukasz Jasiński ja jestem romantyczką, interesuję się tylko przytulnymi rzeczami.
    • @violetta   Najbardziej hałaśliwe są osoby, które nic a nic nie mają do powiedzenia, jestem dosłowny: będę głosował na Rafała Trzaskowskiego - pokazałem przecież - co dobrego zrobił dla Warszawy, wiem, iż druga strona wypomina teraz Rafałowi Trzaskowskiemu to - co mu nie wyszło, pamiętam: jak ambasador Izraela nazwał Rafała Trzaskowskiego "antysemitą" - jak dla mnie: dobrze mu idzie, dajmy przykład: Włodzimierz Putin, Wiktor Orban i premier Izraela - oni wszyscy są razem, zmienię teraz zdanie: zamiast Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze - Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze - dla prezydenta Rosji, Ukrainy i Izraela - za zbrodnie ludobójstwa!!! Na Węgrzech wciąż działa Fundacja Stefana Batorego - założył ją węgierski żyd - George Soros i to również na polecenie wyżej wymienionego jegomościa Jarosław Kaczyński przerwał kadencję Sejmu, de facto: wyrzucił z Sejmu Ligę Polskich Rodzin i Samoobronę - mam bardzo dobrą pamięć (może pani sama sprawdzić w internecie), również wiem: Campus Polska jest finansowany przez CIA i myśli pani - sponsorzy zza kotary robią to za darmo? Nie, proszę pani, nie... Zobaczymy: czy Rafałowi Trzaskowskiemu uda się wyrwać ze smyczy amerykańskich piesków, według mnie: powinien okazać dystans - Oni nie decydują - decydują Polacy (jacy by nie byli) - Wyborcy, gdyby coś: to Karol Nawrocki, Radosław Sikorski został kompletnie skompromitowany - to jest obywatel angielski...   Łukasz Jasiński 
    • niecierpliwie przesuwamy spragnione dłonie usta płyną śladem wanilii oczy śledzą baczatę palców bluszczem szeptu pędzisz przed siebie oszronionym szlakiem błękitu drogocenna każda sekunda nawet wszechświat nas nie poskromi płomień świecy drżący w ciemności bicie serca głośniej niż głośno wiosna jesień wszystkie pory roku utonęły w czerwieni czerwieńszej od maków ostatniego lata  
    • @misiek między prawdą a fikcją....

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Brzmi mocno realistycznie jakby tu i teraz ...? 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...