Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) Bo czasem jest się tą parszywą Strzygą, Cholernym pasożytem na pieprzonej ziemi. Bo czasem trzeba więcej wchłonąć gnoju, Nie płakać nad straconym istnieniem. Bo trzeba jednak istnieć wbrew przeciwnościom, Trzeba głośno krzyczeć na przekór słabościom. I trzeba być tą Strzygą w pieprzonym padole, I żreć, i błagać, i prosić, i trawić ... Aż się wszystko przeorze ... Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Tectosmith (wyświetl historię edycji) 14
Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 @Dragaz A dziękuję za serduszko i pozdrawiam :-) 1
Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 @Manek Dziękuję serdecznie za serduszko :-)
Manek Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Dla niektórych wulgaryzmy to niestety chleb powszedni i najgłębszy prymitywizm. W Twoim wierszu tak nie jest. Pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 @Manek Bo to nie o wulgaryzmy same w sobie chodzi. Bardzo Ci dziękuję.
Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 @Moondog Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 @Ewelina Dziękuję serdecznie. Pozdrawiam :-) 1
Starzec Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 @Tectosmith jesteś optymistą mimo wszystko, w dodatku walecznym. Pozdrawiam.
Gosława Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 A ja lubię czasami rzucić k... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 @Tectosmith Obawiam się, że masz rację. Piękne są niestety tylko chwile. Oby ich było jak najwięcej.
Asia Rukmini Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 W zakończeniu ująłeś myśl przyświecającą naszym czasom. Czasem wydaje mi się, że już wszystko zostało zrobione, zjedzone, powiedziane i przeorane...
Tectosmith Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 @Starzec Bardzo dziękuję za komentarz i serduszko. Pozdrawiam również. @Gosława Także lubię czasami i k... Jedno miało szanse być w wierszu, ale się nie zdecydowałem. Dziękuję za komentarz i serduszko. Pozdrawiam. @Rafael Marius Dobrze, że są te piękne chwile. Może właśnie to sprawia, że warto iść dalej. Dziękuje za serduszko i komentarz. Pozdrawiam. @Asia Rukmini Bo najwyraźniej tak jest. Często nachodzi mnie myśl, że w zasadzie to już wszystko zostało powiedziane, przeorane. Dziękuję za serduszko i komentarz. Pozdrawiam. @Natuskaa Dziękuję za serduszko. Pozdrawiam. 2
Tectosmith Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 @slow Dziekuję za pucharek. Pozdrawiam.
kwintesencja Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba umieć używać wulgaryzmów w poezji, ty umiesz Ogromny ładunek emocjonalny jest zawarty w tym tekście i celne refleksje pozdrawiam :) PS na przyszłość daj znać na priv, że wstawiasz tu tekst, mam takie zaległości na forum, że nie nadążam
Tectosmith Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 @kwintesencja Nie chciałem przesadzać z wulgaryzmami. Łatwo przedobrzyć. Bardzo dziękuję za serduszko i komentarz. P.S. Na przyszłość się poprawię :-) 1
jan_komułzykant Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 na zakończenie, byłem niemal przekonany, że będzie cytat z Marka Kondrata ( kjp ;), bo nawet się rymuje, ale to też może być. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 @jan_komułzykant Dziękuję za serduszko i komentarz. Pozdrawiam również.
addjar Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 @Tectosmith Jasna strona mroku, tak ja go odbieram. Fajnie piszesz.
Tectosmith Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 @addjar Bardzo dziękuję za serduszko i komentarz. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi