Ewelina Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 (edytowane) Wrastam głęboko... Przedostaję się przez skórę W każdą tkankę wnikam W każdą komórkę - żywą Jestem na twój obraz i twoją podobiznę - Tylko kształty inne... Przepływam przez ocean materii Lubię kiedy bolisz odrobinę I kiedy powietrza w nozdrzach brakuje - Wszystkim co mam - doświadczam ciebie Obcuję z kobiecym sercem i umysłem Gdy jestem - Kojąco milczę W meandrach ciała i jego rozwidleń Ginę niechybnie Edytowane 7 Lutego 2023 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 2
Tectosmith Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Ewelina Aż mnie ciekawi co opisałaś. Poproszę o wskazówkę :-)
Ewelina Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Marcin Szymański naprawdę do Jezusa? Jak to każdy inaczej odbiera... Niezmiennie mnie fascynuje ta różnorodność interpelacji
Ewelina Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Marcin Szymański @Marcin Szymański Nie wszystko jest zawsze oczywiste. Choć faktycznie była postawa powiązać tekst z wątkiem religijnym. Moje słowa nawiązują jednak do słów Junga: "Spotkanie dwóch osobowości przypomina kontakt dwóch substancji chemicznych: jeżeli nastąpi jakakolwiek reakcja, obie ulegają zmianie" Tyle, że ja poszłam o krok dalej... Zdecydowanie dalej.
Rafael Marius Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Ewelina Coś ta relacja za bliska. Takie szybko się kończą i zazwyczaj z dużym hukiem. Znam z autopsji. 1
Ewelina Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Rafael Marius A rozwiń myśl proszę. Ja z autopsji nie znam, ale zakładam, że bliskość nie może zbyt bliska? 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj może. Wysłałem obszerne wyjaśnienie prywatną wiadomością. 1
Ewelina Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 @Rafael Marius dziękuję serdecznie. Przeczytam na spokojnie. Jestem wdzięczna za czas, jaki poświęciłeś by to wyjaśnienie sformułować. Pozdrawiam Cię bardzo 1
Rekomendowane odpowiedzi