Leszczym Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Usiadłem w spokoju w pokoju i przeczytałem swój jakże wczorajszy wiersz o sensie. Stało w nim jak wół, że sens jest. Dzisiaj – faktycznie po czasie – myślę, że ten wiersz jest zupełnie bez sensu, bo po pierwsze mogłem go inaczej napisać, a po drugie jestem skłonny przypuszczać, że sensu jednak nie ma. Ktoś z zewnątrz może śmiało pomyśleć – być może całkiem sensownie – że porwała mnie dekadencja. Słowem, że przepadłem. Możliwe jednak, że za dajmy na to rok tamten wiersz znowu przeczytam i wówczas dojdę do przekonania, że wiersz ma sens, bo przecież występuje tutaj coś takiego jak sens. Taka myśl znowu wyda mi się niezłudna i sensowna. Ale jest również możliwe i nawet całkiem prawdopodobne, że za rok po raz kolejny stwierdzę bezsensowność i pochopność tego wiersza, podobnie zresztą jak dajmy na to - co do zasady - pisania i czytania. Warszawa – Stegny, 29.01.2023r. Inspiracja - poetka izabela799 Edytowane 29 Stycznia 2023 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 5
Kwiatuszek Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Leszczym Coś w tym jest, też tak mam czasami. Zależy od nastroju haha. Ładnie, pozdrawiam! 1
Leszczym Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Kwiatuszek To ktoś też tak ma?? :// :)
Kwiatuszek Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Leszczym Jak się okazuje, to tak:-) 1
Leszczym Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Kwiatuszek No to super :)) 1
iwonaroma Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2023 Jakże prawdziwe :) To tak jak z tymi obrazkami znanymi z psychologii ukazującymi złudność spostrzegania (raz widzisz piękną młodą kobietę a raz staruchę :)) 1
Leszczym Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2023 @iwonaroma Tak, spojrzenie bywa iluzoryczne i często się zmienia ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi