Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• MeaCarter zmienił(a) tytuł na " Na kolanach"
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Na samym końcu zwracasz się do czytającego, czy też do Lucyfera? Ciekawi mnie to.

Przyznam, że jak dla mnie bardzo pogmatwany ten wiersz, ale potrafię zbudować z tego przedstawienie. Plus za pomysł. No i ciekawi mnie część dalsza :-)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

? eleganciej byłoby nie nadużywać też wielkich liter;

A, Ty nie chcesz czytać tego okrucieństwa,
O którym napisałam.
A jednak nadal tu jesteś
Bo lepiej jest poczuć mój ból 
Niż swoje/własne otępienie

Pozdr.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Pełno ziela. Cykadela. Skowroneczek.   Żółte jaskry. Polne chwasty. Puszące się mlecze.   Poleżę tu tak, smagana przez wiatr. Poleżę nim przyjdzie jesień.      
    • Kolejny utwór z serii "Echo":     Szum śpiewa o żałobie Szum drzew nad jeziorem Rycerz – rycerzem w grobie Poza – tańczącym upiorem   Ucichł szczęk mieczy Sen spokojny, równy Rany ocalonych leczy Sen rycerza próżny   W próżnym, cichym śnie Przeplata i zaplata się Dzień z nocą – noc z dniem Sen o złocie, z głuchym snem   Rozejm – dwóch nieznanych Na grobie, broń swą składa Dwóch w wojnie zapoznanych Baśni wątek w śnie układa   Dwóch płacze – łzy płyną Jak nasiona miłości W sercach ludzi żyją Płaczą ludzie prości   Płaczą, milczą tłumy Z zamku odgłos wesela Pieści jak wichru szumy Obłęd tłumu się powiela   W próżnym, cichym śnie Przeplata i zaplata się Dzień z nocą – noc z dniem Sen o złocie, z głuchym snem   Zdrada, złość, zniewaga Róża rzucona w tłum Róża jak snu powaga Echo w dali bum, bum
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - miło że poruszył - dziękuję -                                                                   Pzdr.wieczorowo. Witam - dziękuję ci za owe  - super - jest miłe -                                                                                  Pzdr.serdecznie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...