Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - cieszy mnie twoje podobanie za które

serdecznie dziękuje - 

Pozdr.

Witam - cieszy mnie twoja szczerość szanuje to i dziękuje.

Pozdr.

Witam  - jest ja jeszcze sporo miejsca  - miła Alicjo

lubię pisać  raz gorzej a raz lepiej - tak

to jest z tym moim pisaniem które

sprawia mi przyjemność zwłaszcza

wówczas gdy czytelnik  je docenia -

dziękuje za przeczytanie - 

Pozdr. dużym uśmiechem.

Witam - ucieszył mnie twój komentarz - dziękuje - 

Pozdr.

Witaj -  oby  - dziękuje za przeczytanie - 

Pozdr.serdecznie.                                    

Witam - dziękuje za miły komentarz - 

Pozdr. zadowoleniem.

Witam - miło Jacku że czytasz - 

Pozdr.

Witam - nie tylko przed tobą  - miło cię widzieć - 

Pozdr.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Simon Tracy To prawda. Poe uważał, że śmierć pięknej kobiety łączy w sobie piękno i melancholię - dwa elementy, które jego zdaniem są istotą poezji. To dlatego ten motyw pojawia się w "Kruku", "Ligei" czy "Portrecie owalnym" i w wielu innych jego tekstach. . Romantyzm traktował kobiety raczej jako symbole i muzy niż pełnoprawne postaci. Ale dzisiaj taka estetyzacja kobiecej śmierci budzi sporo kontrowersji.
    • @Marek.zak1   sprawiedliwość społeczna biorąc pod uwagę punkt widzenia filozoficzny i polityczny  oznacza, że wszyscy ludzie są sobie równi. mają równy dostep do dóbr i środków zaspokajania potrzeb.   i gierek to zrobił.   ale przede wszystkim niesamowicie rozwinął Kraj.   w tym roku kiedy byłem na wedrówce pośród pól widziałem jak miejscowy rolnik kosił kaszę tatarkę bizonem z 1977 roku. za gierka.   rozmawiałem z tym rolnikiem. kombajn miał tabliczkę znamionową a na niej wybity rok 1977.   to taki malenki ale symbol.     bo to wielkie czyli zakłady przemysłowe władcy polski sprzedali !!!!!!   najwiekszą w europie fabryke papieru w Kwidzynie amerykańskiemu Peiperowi a on austriakom z grupy Mayr-Melnhof.   huty szkła sprzedali Pilkintonowi.   cenentownie niemcom   itd.   to jest nasz dramat.   przeanalizuj.   gierek był cool.   bierut bandyta   gomulka taki sobie ascetyczny aparatczyk. kiedys Breżniew powiedział na oficjalnym spotkaniu tak : "co się tak na mnie patrzycie jakbyście mnie chcieli zamordować".   jaruzel to zdrajca i bydlak.     ochab, kania - bez znaczenia.   tyle panie Kolego.   jest cos jeszcze, pogadajmy !!!      
    • @Nata_KrukBardzo dziękuję! Piękne, wzruszające  słowa w Twoim komentarzu, biorę je do serca.   @KOBIETABardzo dziękuję! 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Może. Dzięki za oglądanie i komentarz. Również pozdrawiam.
    • @MIROSŁAW C. Są wiersze którymi należy się delektować, czytając kolejny i kolejny raz. Bez ocen , opinii, opisów, które mogą zakłócić strukturę piękna. Ten do takich należy. To perełka.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...