Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

[limeryk konkursowy] Strasznie niesmaczna historia kucharza

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja swoją pracę lubię  i team nasz . Czasem każdy lubi ponarzekać a swoje trzeba zawsze zrobić .Czasem zabija nierówność , czasem silne parcie na wynik i masz rację - to ludzie tworzą środowisko i to jak się tam czujemy i odnajdujemy zależy także od nas samych . Pozdrawiam i dziękuję za komentarz .
    • @Stukacz   Świetna  dynamika i rytm -  te krótkie frazy jak "buch, buch" czy "mrok i grób"  -  oddają chaos bitwy i szczęk oręża. Czyta się to niemal jak mroczny utwór heavymetalowy. (i tak się słucha) Super! 
    • @DawidMotyka Guns, Roses and Fuel ;) Mam trochę kłopotów z poezją zaangażowaną pełną słusznych wezwań. Zdarza się popełnić, a po czasie gdy czytam - zęby bolą.
    • @hollow man Słowa ... nie tylko one , jest wyobraźnia. Mamy o wielu wyobraźenia , nie tylko te co sobie tworzymy, są i w podświadomości...    Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Stukacz   Ujęło mnie to połączenie delikatności śpiącej księżniczki z brutalnością wojny i śmierci. Zakończenie o rycerzu i "tych dwóch" zostawia intrygujące niedopowiedzenie - czy to fatum, czy ludzka wina?    Dobrze budowane napięcie poprzez powtarzający się motyw wrzącej wody i pękającej kamiennej płyty. Bardzo mroczne ,  rytmiczne  - po prostu fantastyczne! 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...