Ten utwór został doceniony przez użytkowników. A-typowa-b Opublikowano 12 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 (edytowane) Widzisz jeszcze, przebraną lazurem kobietę? Stoi nieopodal grani, jakby skokiem miała przepaść. Szum fale jej niosą, litościwe pienią brzeg, chmury patrzą na cienki damski szept. Cóż to w skały uderza? Sztorm, wielka ulewa! Wiruje sute morze, wiatrem pospawane. Wpadła dziewczyna młoda, w brzegu białą pianę. Ciało wątłe zbladło, sercem bicia drży. Krew ramiona wyciąga, ciepłotę wylewa w chłód. Ostygły wspomnienia urwane, ostygł i jej grób. a-typowa-b Edytowane 30 Listopada 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 11
goździk Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @A-typowa-b Ładne to, choć zastanawia mnie układ strof - czemu tak? :) 1
A-typowa-b Opublikowano 12 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 (edytowane) @goździk to te urwisko, z słów. Nierówne, strome. Edytowane 13 Listopada 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 1
goździk Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @A-typowa-bPrzeszło mi to przez myśl, ale dopiero gdy wysłałam komentarz :D To tym bardziej mi się podoba, uwielbiam gdy forma zapisu obrazuje treść. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 My odchodzimy (w ten czy inny sposób), a groby stygną i znikają po pewnym czasie. Nie ma się co łudzić, że TUTAJ istnieje cokolwiek wieczenego - jedynie ciągłe krążenie energii. Pozdrawiam 1
Kwiatuszek Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @A-typowa-b Smutne, ale ładne. Pozdrawiam. 1
A-typowa-b Opublikowano 13 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) @Sylwester_Lasota kiedyś jeden ze znajomych, powiedział że wszystko się kończy. Koleżanka odpowiedziała mu: - Miłość się nie kończy. Ale to ostatnie słowo związane było z wiarą. @Kwiatuszek no smutne, peelka stała na granicy obłędu, ostateczność przycisnęła ją, kazała wybierać. To wybrała. Edytowane 13 Listopada 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 1
Krzysztof2022 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 @A-typowa-b "Kibić przemokła. Czy to woda, czy od łez ona zmokła?..." Jak dla mnie pięknie i musi bardzo boleć. Lubię Twoje teksty czytać, są takie prawdziwe. Pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawdę mądra koleżanka, ale, jak mówi stare porzekadło, miłość niejedno ma imię. Ta, którą miała na myśli zapewne się nie kończy, ale Ona nie z tego świata, a te inne... często kończą się jak wszystko tutaj. Miłej niedzieli Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
A-typowa-b Opublikowano 13 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) @Dag dobre podsumowanie powyższego. Dziękuję i pozdrawiam. @Krzysztof2022 wiesz co napisać, i bynajmniej nie chodzi mi o ostatnie słowa. Pozdrawiam. @aff Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co dokładnie chodzi po myślach? :) @Sylwester_Lasota a jakby tak nie było? Jak źle definiujemy miłość? @Tectosmith fajnie że przeczytałeś. @Natuskaa pozdrawiam i dziękuję za Twoją uwagę. @iwonaroma nie wiem czy pisałam, masz ładny awatar. Miło Cię gościć w tych skromnych progach. @Rafael Marius pozdrawiam, wdzięczna jestem za Twój czas. @[email protected] pozdrawiam ciepło. Edytowane 14 Listopada 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To temat rzeka. I jak to z rzekami bywa, można przelać wiele wody, można popłynąć z prądem albo iść pod prąd... do źródła. :) A ci, którzy utonęli, prawdy nie odnaleźli i już nie odnajdą. :~| 1
A-typowa-b Opublikowano 13 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 @Sylwester_Lasota końcówka komentarza smutna, jak wiersz. Oddać jednak trzeba, że ładnie napisałeś.
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Chciałem dodać tylko, że większość rzek wpada do morza... a tam w białej pianie, pośród fal, kąpie się dziewczyna. Miejmy nadzieję, że już jej trochę cieplej. Dobrej nocy. :) 1
[email protected] Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 @A-typowa-b A może być gorąco, jestem niedogrzany. 1
Rekomendowane odpowiedzi