izabela799 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 co z nami będzie ? zadajesz pytanie ja jeszcze nie wiem co z nami się stanie odpowiedź na nie nie jest prosta nie wiem czy twoim wymaganiom sprostam czego chcesz w życiu ? wciąż matka pytała chyba sama jak żyć nie wiedziała próbowała mi wmówić co jest dobre dziś swoje życie rozmieniam na drobne no i najważniejsze - być czy mieć ? w tej kwestii się nie wypowiem to pytanie na które każdy sam odpowie 6
Marek.zak1 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 Nigdy nie rozumiałem tego finalnego pytania, czyli mieć czy być, ot na przykład mieć kogoś jest przeciwieństwem bycia samemu. Pozdrawiam. 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trochę tego i tamtego. W równowadze.
Tectosmith Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedno nie wyklucza drugiego, ale ponieważ takie jest pytanie to znaczy, że trzeba dokonac jakiegos wyboru. Wydaje mi się, że w takiej sytuacji lepiej wybrać "mieć". Pozdrawiam. 1
izabela799 Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 @Phuruchiko Kiedyś usłyszałam " żeby być trzeba mieć " ile w tym prawdy ???
Tectosmith Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obawiam się, że tak właśnie jest. Nie mając nic człowiek staje się tak w zasadzie nikim, kolejnym cieniem. Nie mam niestety dowodów na to, że "nie mieć" jest właściwą drogą a taką właśnie jest moja droga.
izabela799 Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Tectosmith i to jest właśnie smutne sztuką jest być, nie mając 1
staszeko Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 Są pytania bez odpowiedzi, tak samo jak choroby, na które nie ma lekarstwa, ale można z tym żyć. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi