StukPuk Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 leżał przy mnie jak codzień ze spokojem wygniótł sobie miejsce w poduszce nie śmiałam go budzić sierść pachniała kurzem i słońcem z balkonu a ja cuchnęłam myślami to dziwne że kolejna noc z dala od Cudobrego jest takim zaskoczniem jak poziomki kwitnące w lutym dziś światło zgaszę sama machnął ogonem i skrył różowy nos pod ciężkołagodną łapą --Cudobry pochodzi z wiersza "Jabberwocky" Lewis'a Caroll'a w przekładzie Macieja Słomczyńskiego
Napolion Naparstek Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Dla mnie "miękki " i "ciepły" i przeciągnąłem się jak kot - dlatego na tak. NN
stanislawa zak Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no proszę drugi kot, czy wy kochani mnie podbudowujecie? (hi,hi) bo mój kotek ostatnio bardzo choruje, plusuję i koci koci...pozdr.
Michał Ziemiak Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Hehe - no nie ma jak kotomania na Forum ;-) Może to sprawa podświadomości? Tak czy siak za "kociarską" zbieżność i fajowy wiersz - plus ode mnie ;-) POZDRAWIAM!
Luthien_Alcarin Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 nie szokuje metaforyka, ale ma takie fajne ciepełko zę daje plusisko:) POzdrawiam Agata
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Witaj Igo , czytam już kolejny wiersz o kotkach , porozchodziły się po forum cha cha ....piszesz obrazowo , dobry dobór słów zatapiających w sobie , użyta metaforyka i określenia nadały wierszu cech orginalnych , nieprzegadanych .Oczywiście plusssuję ;-D
StukPuk Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Dziekuję wszystkim za miłe komentarze, cieszę się, że ten i poprzdnie trafiaja i nawet komuś się podobają ;) Zbieżnośc kocich tematów jest ciekawa :) Są fascynujace i wiele mądrości można wyczytać z obserwacji ich postępowania... uwielbiam je... a mój maluch jest wspaniały a wiersz o nim nie ostatni Jeszcze raz wszystkim dziękuję Pozdrawiam ciepło Iga
Rekomendowane odpowiedzi