Ten utwór został doceniony przez użytkowników. staszeko Opublikowano 6 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 Nadzieja rychłego zgonu utrzymuje mnie przy życiu. 16
janofor Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 @Kapistrat Niewiadomski Początkowo odczytałem to co napisałeś w sposób czysto dekadencki - wydało mi się nieco błahe. Po chwili spojrzałem na ten króciutki, ale jakże treściwy tekst, z perspektywy quasi "teologicznej" (tak się akurat złożyło, że wcześniej czytałem o religiach dharmicznych) - wtedy nabrał należytej głębi. Bez owijania w bawełnę, podoba mi się - przewrotność, minimalizm oraz wielowymiarowość. Pozdrawiam J 1
Marek.zak1 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 Patrząc co się dookoła dzieje, niejeden ma taką nadzieję. Pozdrawiam 1
staszeko Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 (edytowane) @janofor Życie jest błahe i o wiele prostsze niż nam się wydaje. Nie trzeba wielkich słów, ani pieśni, żeby przeżyć jeszcze jeden dzień. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz. Edytowane 6 Listopada 2022 przez Kapistrat Niewiadomski (wyświetl historię edycji) 3
Amber Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 Wódz tam silniejsze posiłki wysyła, gdzie nieprzyjaciel (nadzieja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ) naciera 1
TheDiary44 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 @Kapistrat Niewiadomski Proste i piękne, uśmiechnąłem się pod nosem Pozdrawiam 1
staszeko Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2022 @Amber Wódz posiłki może posyłać gdzie mu się podoba, a będzie, co będzie: ułani zmylą drogą i pojadą w złym kierunku, grenadierzy zabarłożą w wiosce i rankiem wyjdą prosto pod lufy artylerii (której wczoraj wieczorem jeszcze tam nie było), a muszkieterów dopadnie deszcz, muszkiety im zamokną i poddadzą się bez oddania jednego strzału. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2022 :) Można różnie interpretować. Ale na pewno wyjść z ciała szybko i bezboleśnie (rychło :)) lepiej jest niż długo i w męczarniach :( 1
staszeko Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację — „rychło” może tu oznaczać również: prędko, bezboleśnie, o czym nie pomyślałem. Gratuluję spostrzegawczości. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Tectosmith Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznam, że sie usmiechnąłem :-) Pozdrawiam. 1
Nefretete Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Kapistrat Niewiadomski Wielowymiarowy tekst, a słowo rychłego jest kiścią kluczy, z jakiej jeden pasować będzie do zamka -:) Pierwsza, nadzieja się rodzi, ostatnia odchodzi! Pozdrowienia
staszeko Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Notopech Nigdy bym nie przypuszczał, że jedna myśl wywoła tak duży odzew, ale to chyba dlatego, że wszyscy w pewnym wieku myślimy podobnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nefretete Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się, tym bardziej, nabywane doświadczenie jest smakiem życia, jakie w myśli głęboko wchodzi -:) 1
Rekomendowane odpowiedzi