Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 3 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 (edytowane) nigdy tak nie kochałam dziko jakby przed wiekami trzeba umieć marzyć błądzi w moich oczach niskie listopadowe światło wywołujesz coś podobnego do snu mieszają się błękity dookoła naszych źrenic pas ziemi niczyjej nie wysyłaj mnie płonącym statkiem jesteś na i pod skórą zarodek wrzenia dotykaj podnosi się tętnica promieniowania sutki twardnieją pod językiem ciało woda migotliwa twoje Edytowane 4 Listopada 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 11
Giorgio Alani Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 @Somalija Widać, że umiesz dobrze pisać. Szkoda tylko, że nie dodałaś jakiegoś chwytliwego tytułu. Choć może taką miałaś koncepcję? Pozdrawiam
Somalija Opublikowano 3 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 @Giorgio Alani Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , myślisz, że łatwo jest nazwać erotyk? 1
violetta Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 Te sny to mi się podobają.
Somalija Opublikowano 3 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 @violetta Mi też Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , dziękuję
staszeko Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 Tytuł powinien być: „Westchnienie firanki” lub coś w tym rodzaju, a jeśli gwiazdki, to nie trzy, tylko jedna. Osobiście, nie jestem zwolennikiem tego typu poezji, gdyż uważam to za płód egocentrycznych myśli lat szczenięcych, ale formalnie wiersz jest doskonale skonstruowany: ciekawy dobór słów, ma swoją rytmikę, czuć nastrój i kolor. Najbardziej działa na mnie kontrast gorącego uczucia z listopadowym zimnem i pluchą za oknem. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Corleone 11 Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 (edytowane) @Somalija Podoba mi się Twój wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pierwsza zwrotka stanowi zgrabne wprowadzenie z istotną myślą. Zwracają uwagę "mieszające się błękity dookoła źrenic", "wysyłanie płonącym statkiem" i "tętnica promieniowania" . Użyłaś dwa razy zaimka "mnie", to powtórzenie razi. Dlatego proponuję usunąć go po "dotykaj". Serdeczne pozdrowienia . P.s. Migotliwa woda... Edytowane 4 Listopada 2022 przez Corleone 11 Dodanie fotografii (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 4 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 @Kapistrat Niewiadomski Przecież starsi ludzie też kochają, bywa, że bardziej zmysłowo... DZIĘKUJĘ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Corleone 11 Tak bardzo piękna, ciężko utrzymać niemigotliwość w zderzeniu z bodźcami... 1
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Somalija Podoba się wiersz. Myślę, że "pod językiem" za bardzo oczywiste, zostawiłbym tylko "sutki twardnieją" i pole do popisu dla czytelnika trochę szersze. Pozdrawiam :-)
Somalija Opublikowano 4 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 @WiechuJK Dziękuję za odpowiedź Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ,...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 Aż chce się sprawdzić czy pod wyrazem twoje nie ma aby jakiegoś ukrytego tekstu, napisanego białą czcionką.
Somalija Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 @Wędrowiec.1984 Zapewne jest, bo wyobraźnię ciężko zamknąć w ramach wiersza... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi