Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mimo poczucia straconych możliwości
wciąż jeszcze nie jest za późno

strach tylko
że nauczę się ciebie na pamięć
że będziesz mi echem w letnie wieczory
do ostatniego tchu

trwoga
że wyrośniesz kaktusem na dłoni
gdy po trzykroć się zaprę
że już nigdy więcej

ze spraw na dziś:
zapomnieć o wczoraj
nie mysleć o jutrze

nie bać się
żyć

[12.04.2005.]

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Gosława Ech, ja często tak smutno piszę. Już się zastanawiałam nad tym, że tej tęsknoty i smutku dużo jest we mnie, a co za tym idzie i w wierszach, ale na zewnątrz to zupełnie odwrotnie.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za komentarz.
    • Kiedyś coś podobnego wyczytałem ze wspomnień "Greka" jednego z wrocławskich gangsterów On w końcu poszedł na świadka koronnego i umarł na Covid. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - dokładnie tak jak napisałeś w komentarzu - życie nie zawsze proste -                                                                                                                                      Pzdr.                                                                                                                                                      Witam - bo życie to taka talia kart - raz się wygrywa innym razem nie - dzięki za czytanie -                                                                                                                                                             Pzdr.słonecznym rankiem. @Poet Ka - @Wochen - @Leszek Piotr Laskowski - serdecznie wam dziękuję - 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - cieszy mnie bardzo że cytowany moment wiersza przemówił - dzięki -                                                                                                                                          Pzdr.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...