Ten utwór został doceniony przez użytkowników. helenoir Opublikowano 15 Października 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Października 2022 (edytowane) pada deszcz, a ja idę szarą ulicą przechodni już nawet mnie nie widzą lecz ja widzę: tęczy koniec ciekawe jak jest po tamtej stronie... ciekawe czy jest tam kolorowo jak w bajce czy na kolorów stopniach odprawiają tańce ciekawe czy są szczęśliwi i życiem się śmieją a w ich oczach odcienie przeróżne się mienią ciekawe, czy patrzą czasem w moją stronę i wierzą, że wcale tam nie jest tylko koniec.. czy myślą że ktoś tam żyje na drugim krańcu tęczy ciekawe czy ich wyblakłość też męczy... lecz tak samo jak tęcza, te myśli są złudzeniem bo wszyscy żyjemy pod jednym wielkim cieniem ciemnym, głębokim, wchłaniającym nas w siebie przez który, nie widać kolorów na niebie liczę, że nie zniknę wraz z tym marzeniem że przechodni przenikną mnie jeszcze spojrzeniem lecz razem z tęczą znikną te kolorowe miasta kolorowi ludzie.. i kolorowe kłamstwa Edytowane 15 Października 2022 przez helenormeller (wyświetl historię edycji) 8
kwintesencja Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2022 @helenormeller Bardzo mi się podoba, miłego wieczoru życzę 1
Tectosmith Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2022 Zamieniłbym w dwóch miejscach "przechodni" na przechodnie. Po za tym całkiem ładnie. Pozdrawiam. 1
helenoir Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 @Phuruchiko @Phuruchiko dziękuję! dobra uwaga! <3 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Jakby powiedział Adam Mickiewicz: To lubię. :) 1
helenoir Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 @Wędrowiec.1984 hahah, nie wiem dlaczego, ale kojarzysz mi się z Mickiewiczem
Wędrowiec.1984 Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo lubię Mickiewicza. Od niego zaczynałem swoją przygodę z romantyzmem. Od Sonetów Krymskich i prześwietnej Ody do młodości. :)
Rolek Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @helenormeller „...Ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy Bóg przygotował tym, którzy Go miłują...” List do Koryntian 1, 2-9 1
obywatel Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2022 intrygujące jest ta część że przechodni przenikną mnie jeszcze spojrzeniem , też dużo w wierszu jest ciekawości i nadziei - utożsamiam się ze słowami liczę, że nie zniknę wraz z tym marzeniem Pozdrawiam, 1
helenoir Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2022 @Marcin Szymański hahahah dziękuję i nawzajem! (w sensie bez lipy, ale piękne wiersze)! @sam dziękuję, mam nadzieję, że nie znikniemy! ;))
Rekomendowane odpowiedzi