Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdaje się, że ludzie sztuki są znów kilka kroków do przodu. Oni, tak oni, pierwsi wychodzą poza niewygodne ramy obrazu. Schodzą ze sztalug i przestają tworzyć pod niewdzięczne dyktando. Oni mają odwagę na sam sobie sterem. Na tego rodzaju sprawy. Nie pozostaje nam nic innego, a przecież ładnych kilku dróg się próbowało, jak kolejny raz pójść ich śladem. Dobry, bo najlepszy to trop. Świat jest czymś znacznie większym i bogatszym i bardziej rozbudowanym niż oddalone od rzeczywistości i przekrzywione przekazem tabelki Excela.

Warszawa – Stegny, 04.10.2022r.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos Co mam powiedzieć – jestem żeglarzem patentowanym

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• jutro spotkał było jak dziś nie płakało   mówiło że dziś mu pasuje bo nie kłamie   z jutrem rozmawia bo jest fajne nie marudzi   mówi poetycko o ciepłym wietrze zaćmieniu   z jutrem się skumał bo go rozumie uśmiecha się   ktoś powie jak to przecież dziś to dziś jutro to inna bajka   odpowiem więc a co miał je przegonić budząc przykrość    
    • Na wakacjach gdzieś na Pomorzu zanurzył raz Grześ nogi w morzu. Poszedł do wróżki: - Mam zimne nóżki! - W sam raz na kolację Grzegorzu.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - dziękuje za owe Godne - dzięki -                                                                            Pzdr. Witaj - też tak myślę że trzeba mieć szacunek dla przeszłości zwłaszcza gdy była miła -                                                                                                                                                           Pzdr.serdecznie. @Leszek Piotr Laskowski - @Sylwester_Lasota - @Poet Ka - uśmiechem wam dziękuję -
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - taki wiersz wyszedł z ukłonami - dzięki za czytanie -                                                                                                             Pzdr.słonecznie. Witaj - miło że fajny - dzięki -                                                        Pzdr.ciepło.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...