Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Zebrałem z nieboskłonu, z chmur wydrapałem, pozłacany pył gwiezdny z okruchów człowieczych. Safona z Sokratesem kompleksy nam leczy, dziś artyzm krwawi smutkiem, spokorniałym rajem. Napojeni twórczością - eliksirem szczęścia, układamy cegiełki, jedna ponad drugą. Mur popłynie wyniośle i zostanie chlubą, okna w piękno skieruję, by każdy w nie wejrzał. Kiedy nieba dostąpisz i w twarz zerkniesz Bogu, zapytaj czy przeczyta i wypowie - amen? Znowu rani milczeniem a powinien zagrzmieć, bo pierwsze było słowo - Ty... następne pobudź! "Papier łatwo płonie. A słowa umieją czekać." - Clive Barker. * Biblia - Ewangelia Św, Jana - 1,1 - 1. 13
Giorgio Alani Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się ten wers. W dzisiejszym świecie można znaleźć wiele smutku. Ten smutek jest też mocno widoczny w sztuce. Jednak, czy to nie dzięki cierpieniu sztuka staje się bardziej prawdziwa i szczera? Pozdrawiam 1
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @Giorgio Alani "Człowiek jest uczniem. Cierpienie jest jego nauczycielem." - Alfred de Musset. Pozdrawiam Giorgio... jest nas trzech. 1
Somalija Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) @[email protected] Dlaczego rosyjski naród milczy??? Słowa mogą wszystko... Edytowane 4 Października 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @Somalija Ago... bo się boi, chyba że wiesz coś więcej. Miłego wieczoru.
Somalija Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @[email protected] To było pytanie retoryczne... ale dziękuję, że odpowiedziałeś... Oglądałam właśnie filmy z ataków na pancerne konwoje rosyjskie, w zeszycie mam dwa wiersze o wojnie, nie chcę już o niej pisać, słowa same do mnie przychodzą...
Marek.zak1 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Piękna poezja, ale to u Ciebie standard. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @Somalija Pisz Ago co boli, będzie nas czworo. @Marek.zak1 Marku nie rozpieszczaj mnie bo się do ZLP zapiszę. Pozdrawiam... żartowałem.
sisy89 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Świetny wiersz. Pozdrawiam serdecznie :) 1
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @sisy89 Dziękuje Sisy za opinię, jest mi bardzo miło. Wszystkiego dobrego.
Rafael Marius Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ładne 1
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @Rafael Marius Okna tego poetycznego budynku, który sami budujemy... słowo po słowie. Czy cegła po cegle. A okna symbol przestrzeni w czterech ścianach, otwarte na przestrzał w kierunku... piękna. Tak mi się zamarzyło. Pozdrawiam Rafaelu. 1
A-typowa-b Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment ma coś w sobie. Nie potrafię wyrazić tego słowami. 1
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @A-typowa-b Aniu na pewno wyobraźnię poety, a reszta to już odczucia czytającego. Miłego wieczoru. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected]Takie ludzkie pytanie, a więcej się wyśni. Pozdrawiam!
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @WiechuJK Tutaj chodzi o zadane pytanie Bogu, na które jak wiesz On z natury nie odpowiada. Miłego wieczoru czy wieczora?
Annaartdark Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ świetna refleksja. Pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected] Tak, wiem o co chodzi. Chodzą słuchy, że odpowiada, tylko tajemniczym językiem gada. pozdr.
[email protected] Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @Annaartdark Aniu jak wiesz morały rządzą się własnymi zasadami, to taki gwóźdź wbity w deskę. Miłego wieczoru. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) Witaj - podoba mi się twoje dzisiejsze pisanie - Pozdr. Edytowane 4 Października 2022 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi