Leszczym Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 (edytowane) Tęsknota jest czymś więcej niż szarobure i zwyczajne chcenie. To chcenie wzbogacone kolorowym sentymentem. Lubię tęsknić. Warszawa – Stegny, 24.09.2022r. Inspiracja: koleżanka Dorota z Teatru Kryzys Edytowane 24 Września 2022 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 3
Leszczym Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 @TylkoJestemOna Prawda? Też czasem za nią tęsknię ;) 1
Leszczym Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 @Marek.zak1 Ty jesteś - zdaje się - pragmatykiem ;)
duszka Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że tęskni się za tym, co sie kocha. Dla mnie tęsknota, to jeden z objawów miłości. Ładnie to ująłeś, wzruszająco :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Głodni tęsknią za jedzeniem, co nie jest komfortowe, a ja nie jestem na szczęście głodny:) 1
Leszczym Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 @Marek.zak1 Mnie się wydaje, że jednak każdy ma jakąś swoją tęsknotę, ba, nawet kilka ich ma ;) @duszka Koleżanka mi podpowiedziała, słowem kobieca ręka ;) 1
Marek.zak1 Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Musisz mnie wypisać z tej grupy:). 1
Leszczym Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 @Marek.zak1 jestem pod wrażeniem, że tak w ogóle można ;)) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Myślę, że bardziej osobisty to wiersz. I może nawet ten kolorowy sentyment jest tu kluczowy. Lecz w sumie nie ma to znaczenia. Gdy tęsknota jest stanem subiektywnego zauroczenia. Piękno zawsze jest urocze. I kropka.
Leszczym Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 @Tomasz Kucina Możliwe, możliwe, a mnie jest miło znów Cb widzieć na tym forum ;) 1
Gość Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 @Leszczym choroba, też tak mam... i ma nadzieję, że to nie choroba Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Tomasz Kucina Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 @Leszczym Dziękuję. Na portal zaglądam tylko na chwilkę. A wrzuciwszy tekst wkroczyłem w ferwor dyskusji, nie mogłem zostawić przysłowiowej literki pod wartościową treścią, więc i tutaj, u ciebie. Ogólnie to dużo tu dobrych wartościowych wierszy, ale brak czasu jednak ogranicza. Więc komentuję wybiórczo. Pzdr. 2
Leszczym Opublikowano 25 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 @Cor-et-anima Choroba? Może, do najzdrowszych nie należę, ale również mam nadzieję, że tęsknota nie jest chorobą:) @Tomasz Kucina Mam tak samo, a im więcej piszę tym niestety rzadziej zaglądam do innych wierszy. Tymczasem powinno się dużo czytać, a tutaj są, naprawdę są świetne wiersze i to bardzo często :)) 1
Leszczym Opublikowano 30 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 @Dag Bardzo ładnie powiedziane, dziękuję ;)
Rekomendowane odpowiedzi