Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Rolek Opublikowano 21 Września 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Spod Warki wkurzony raz pewien podstoli Judził na teściową twierdził że pinkoli Znał jedną szeptuchę Zaklęła ją w muchę Zamachnął się packą "teraz ją zaboli" 8
Klip Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Można by tak: Pod Warkę się wybrał podstoli z Tucholi PS. Masz u mnie z góry polubkę za każdą nazwę geograficzną na końcu pierwszego wersu. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 21 Września 2022 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Rolek Opublikowano 21 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 @Klip Układ taki akceptuję Wszak niewiele to kosztuje @Łukasz Jasiński Dziękuję. @Klip Piszemy dalej o szlachcie "mopanku"? 1
Klip Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 (edytowane) @Rolek Mówisz i masz: Podkomorzego z zamczyska w Gierłoży wielce realny sen nocy tej zmorzył. W nim podstolina ciało wygina, bo się podstoli pod stolik położył. Pozdrawiam Edytowane 21 Września 2022 przez Klip (wyświetl historię edycji) 2
Rolek Opublikowano 21 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 @Klip Chorąży Pan Andrzej spod Orszy To zawadiaka był nie zgorszy Patronów portrety Porąbał niestety Po grzeszkach przeprosić był skorszy 1
Klip Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 (edytowane) W mojej sugestii powinno być: "podstoli z Tucholi". Poprawiłem. Edytowane 21 Września 2022 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Annuszka Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Może i sposób szlachecki, lecz raczej mało szlachetny... rozbawiłeś :) 2
iwonaroma Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 Czasownik 'pinkoli' jest cudny :) 2
Rolek Opublikowano 22 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 (edytowane) @TylkoJestemOna @Klip Jegomość Pan Wojski spod miasta Mszczonowa Szukał raz dzierlatki gdzie się ona chowa Ta przebiegła chłopka Ucieka ze snopka Boli Pana serce oraz boli głowa Edytowane 23 Września 2022 przez Rolek (wyświetl historię edycji) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2022 @Rolek Dostała packą obrzydliwa mucha Jakaś dziwaczna jucha z niej bucha Teściowo, teściowo pokazałaś rogi I właśnie tutaj jest koniec twojej drogi Jak będziesz grzeczna to minie zawierucha 1
Klip Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 (edytowane) @Rolek Inne spojrzenie na wykluczenie Nie chciała klucznika żadna w Zwoleniu, bo klucz mu wciąż dyndał przy przyrodzeniu. Lękały się panny, że cnotę zgubią z tym twardym przedmiotem. Klucznik sprzeciwiał się wykluczeniu. Edytowane 23 Września 2022 przez Klip (wyświetl historię edycji) 2
Nata_Kruk Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2024 Ten limeryk jest świetny... :)
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2024 @Rolek Świetnie…a niech zaboli-:)Mnie rozbawił -:)Pozdrawiam serdecznie. 1
Rolek Opublikowano 24 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 @Nata_Kruk To prawda. Niestety złamałem zasady. 1
Ajar41 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2024 @Rolek Córka kasztelana z Nieświeża z postury jak obronna wieża, pod koniuszym kasztelana przeleżała noc do rana, rano była mocno nieświeża. 1
Rekomendowane odpowiedzi