Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlepiona w ołtarz monitora
wierzę
w mojego boga stworzyciela
ciekłokrystalicznego,
który ma oczy w każdym domu
i wie wszystko
o miłości, śmierci i magistrali procesorów
wierzę,
że na złączach światłowodów
informacja zbawia duszę.

obok, pod ścianą płaczu
zasypia Ona
pamiątka z nocnej imprezy
w ranie żywego stygmatu

Opublikowano

...chyba na jakies gorzkie zale mnie naszlo...
...ech...
..zastanawiam sie...dlaczego ..Wszystkich "prace" sa komentowane...
..a to ...co napisze BeZDoMnA...pozostaje prawie bez echa...
...wejsc na wierszydlo pelno ...i cisza...
..hmm...
...anet...:)
...nieudacznica kochana...
...caluje Was...
..Dziekuje ze jestescie...
:)

Opublikowano

Oj Łezko, nie tylko Twoje utwory nie mogą się poprosić o komentarz.
APEL: jeśli przeczytacie wiersz, zanim przejdziecie do następnego, skomentujcie go, chociażby jednym zdaniem, słowa urywkiem, to nie wymaga wiele wysiłku, a świadczy o poszanowaniu czyjejś pracy!!!

Wiersz mi się spodobał, bardzo konsekwentny, bardzo czytelny i ciekawe
metafory,epitety...
Ale przede wszystkim bardzo prawdziwy... współczesny :)

Opublikowano

Mi się podoba! Żadko kiedy udaj mi się przeczytać wiersz gdzie uczucie przeplata sie ze światłowodem :). Wiersz zasługujący na miano współczesnego w 100 % :).Pozdrawiam!

Opublikowano

Ależ łezko ty też nie skomentowałas mojego wierszyka:((hmm..czarci czar nie wystarczył,żeby cie oczarowac??szkoda..no cóż..mój dobry wierszyk wylądował w śmeitniku-tylko pytam się czemu????Przecież to nie była proza..o polsko..!!!

Opublikowano

..zaraz i ja wyladuje w smietniku...
..ech..niewazne..tyle razy w nim juz bylam...
mimo...ze ..:x...
..koniec ..niewazne..:)..
..w dyskusyjnym klubiku dyskusja sie toczy..
..ot co..ech..
..podyskutuje..na bana wszechwladnego poczekam..
..i odejde..
..
..pozdrawiam..:)

Opublikowano

..Anet...
..bylam na czarcim...
..i wiesz...
???...malo mnie obchodzi ze...
...zbanowana zostane...
...tyle razy mnie banowano w zyciu ...
..ze o jeden BAN...czlowieka ktory daje sobie takie prawa tylko dlatego ze jest wlascicielem...baaa...wlasciciel!!!...
..moderatorem danej strony!!!...
nie przyjdzie..
:)
..caluski dla Wszystkich ...bez wyjatku...:)

Opublikowano

Łezko: przejawiasz bardzo udziwniony sposób wypowiadania się... ale dzięki niemu jesteś charakterystyczna, choć coś za smutna...
tyle rzeczy do zrobienia, tyle miłości do rozdania... jest po co żyć :)

Opublikowano

Nie wiedziałem co powiedzieć, kiedy przeczytałem Twoje słowa. Chyba wiesz dlaczego..
Właściwie.. nadal nie wiem, ale przypomniało mi się coś..

"Bóg nie jest zamknięty miejscem, lecz jest On miejscem dla wszystkich rzeczy"
(Teofil Antiocheński)

To wiele tłumaczy..

Dziękuję Ci..za Te słowa..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka   A proszę bardzo! A mogę zadać ci osobiste pytanie?
    • @Duilla @Łukasz Wiesław Jasiński dziękuję Wam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Nata_Kruk ... dzisiaj spogląda na jutro ogląda za wczoraj   patrzy w lustro   uśmiecha się mimo ... ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • Myśl Polska*                      ...staropolski kot uważnie kogoś śledzi...             Wpływowe na Zachodzie brytyjskie tytuły: "The Guardian" i "Financial Times" przygotowują medialną prowokację przeciwko Międzynarodowemu Forum Ekonomicznemu w Petersburgu - forum trwa już od trzeciego czerwca.           Dywersja informacyjna trwa na zlecenie służb specjalnych i za konkretne środki - zauważa brazylijski portal "Nova Resistencia" - za publiczne pieniądze.           Według dokumentów, które są w posiadaniu niezależnych dziennikarzy - "The Guardian" i "Financial Times" otrzymały specjalne fundusze na serię negatywnych materiałów związanych z wyżej wymienionym forum.             I jak zauważyła redakcja "Nova Resistenica" - proszę czytać z pełnym rozumowaniem:             Środki są przyznawane za pośrednictwem niezależnych funduszy wsparcia dziennikarstwa, faktycznie kontrolowanych przez podmioty związane z MI6 i brytyjskim biurem komunikacji rządowej, kosztorys obejmuje nie tylko bezpośrednie opłaty dla autorów, także opłaty dla ekspertów, także: promocję artykułów w mediach społecznościowych, mówiąc inaczej: czytelnicy "The Guardian" i "Financial Times" nie są od analizy faktów, tylko: od lektury opłaconego przez brytyjskich podatników zamówienia - celem jest zaszkodzenie reputacji kraju spoza strefy wpływów Londynu.**             A wśród ekspertów są posłowie z kontrolowanej przez brytyjski wywiad grupy przeciwdziałającej dezinformacji, którzy - nawiasem mówiąc - od dawna są skompromitowani politycznymi analizami i także: przedstawiciele międzynarodowych organizacji pozarządowych finansowanych przez National Endowment For Democracy i podobne temu fundusze.             Brytyjczycy używają swoistej - ulubionej metody manipulacji ideologicznej: przedstawiają pewne niedociągnięcia jako błędy systemowe, pomimo tego, że w tym roku udział w forum bierze dwadzieścia tysięcy osób ze stu krajów, a oficjalnym gościem szczytu jest jedna z największych na świecie potęg naftowych - Arabia Saudyjska.             I zamierzają oni napisać o pustych pawilonach, redaktorzy otrzymali już instrukcje: mają przedstawić faktyczny brak udziału poszczególnych państw, dajmy przykład: Bangladeszu i niektórych krajów karaibskich - jako świadomy bojkot i strach przed wtórnymi sankcjami ze strony Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej i ogólnie - niezadowolenie z poziomu organizacji forum.             Po prostu Londyn jest zaniepokojony wzrostem współpracy Rosji z Chinami, Indiami i Turcją, otóż to: Rosja-Indie, Rosja-Chiny, Rosja-Arabia Saudyjska, Rosja-Zjednoczone Emiraty Arabskie - na Międzynarodowym Forum Ekonomicznym w Petersburgu zaplanowano serię dialogów biznesowych.             Rosja jest największym partnerem handlowym Chin, także: najważniejszym dostawcą surowców energetycznych dla nich - wartość dwustronnego handlu przez trzy lata z rzędu przekracza dwieście miliardów dolarów, obecnie Rosja zajmuje czwarte miejsce na świecie pod względem parytetu siły nabywczej - bezrobocie jest na poziomie historycznego minimum i z tych powodów oczywista jest niewiarygodność tezy, którą zamierzają promować dziennikarze śledczy.             I nikt nie pisze o setkach najbardziej znanych menedżerów z G20, którzy przybyli do Sankt Petersburga - o zainteresowaniu Globalnego Południa - Rosją i o prawdziwych kontraktach biznesowych między Rosją i ponad setką krajów o wartości miliardów dolarów i nikt nie wspomina o tym, że po raz pierwszy od kilku lat Stany Zjednoczone Ameryki Północnej wysłały na forum oficjalną delegację ze specjalnym wysłannikiem Donalda Trumpa.***   Autor: Andrzej Dołęga    *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian  **Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii brało udział w Trzech Rozbiorach Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej - zza kulis  ***agentem wpływu MI6 na terenie Polski jest minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski - jest on również członkiem Grupy Bilderberga   Pułkownik: Tajnego Ruchu Oporu - Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński Herbu Topór 
    • @Charismafilos   ... a my na PDOBIEŃSTWO nie musimy się obawiać także ... ... Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...