stanislawa zak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 i oto stoję na pustyni choć tłok dookoła ostatnia nadzieja poszarpanym płótnem serca odpływała smutkiem zadymił wiatr kartki historii na orzechowej desce poprzewracał sypnął niepokojem w oczy - zasłona spadła zimnym oddechem skruszył dzwięki rozbił płacz miliony cząsteczek rozświetliły ciemność by cały świat zgasić znicz łzami zakwita - pamięć trwa
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Fakt, nienachalne, najbardziej podoba mi się koniec, reszta też na poziomie.... pozdrawiam memento mori
Bartosz_Cybula Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 1) "ostatnia nadzieja poszarpanym płótnem serca" ja bym to zapisał jako dwa wersy 2) "smutkiem zadymił wiatr" - dla mnie lepiej brzmiałoby "wiatr smutkiem zadymił" 3) przypadkowy/ nieprzypadkowy (nie wiem) rym w drugiej części płacz - świat psuje jak dla mnie nastrój, może zamiast "by zgasić cały świat" lepiej byłoby zapisać "by cały świat zgasić" ? 4) słowo "nicość" w pierwszym wersie drugiej części wiersza, hmm... takie troszeczkę drapiące, no nie wiem sam pozwól, że przedstawię moją sugestię i oto jestem (pustynią) choć tłok dookoła ostatnia nadzieja poszarpanym płótnem serca odpływała wiatr smutkiem zadymił sypnął niepokojem w oczy - zasłona spadła zimnym oddechem skruszył dźwięki rozbił płacz miliony cząsteczek rozświetliły ciemność by cały świat zgasić znicz łzami blednieje - pamięć trwa to tylko moja sugestia pozdrawiam serdecznie
Michał Ziemiak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Tak - jak najbardziej tak... Stasiu, oddałaś tym wierszem nie puste, pokazowe emocje (a takich gniotów na różnych www pubikujących wiersze naliczyłem setki - aż żal było czytać...) ale refleksję i historię - wielki plus ode mnie za ten wiersz! POZDRAWIAM!
stanislawa zak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 z niepokojem serca dałam ten wiersz bojąc się reakcji,i ale z serca wam dziękuję, problem oczywiście z rozmieszczeniem, przeto dzięki Bartoszu za sugestię ale te kartki stwierdziłam, ze zostawię, bo tak to widziałam, pozdrawiam gorąco.
Bartosz_Cybula Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ proszę :) rozumiem także te "kartki"
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Stasiu , ukazałaś słowami klimat , obnażyłaś uczucia , pokazałaś ból i ludzką nieporadność.Wiersz subtelny , z ciekawymi metaforami i porównaniami , zatapiający w sobie.Pozdrawiam dodatnio, cmok. ;-)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ,,ostatnia nadzieja poszarpanym płótnem serca odpływała smutkiem zadymił wiatr kartki historii na orzechowej desce poprzewracał sypnął niepokojem w oczy - zasłona spadła'' -świetne. pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Joanno, Jaju, wam przesyłam największą świecę z podziękowaniami, i pozostałym przemiłym forumowiczom
Iris_IK Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Czytam któryś kolejny raz... w ciszy mogę tylko powiedzieć " Dziękuję!" I.
Rekomendowane odpowiedzi