Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

CZTERDZIEŚCI SIEDEM

Rekomendowane odpowiedzi

@michal1975-a  Nie jesteś osobą niepełnosprawną, przynajmniej nie w sposób, który podają definicję tego słowa. W sposób filozoficzny każdy człowiek tak może się czuć. Ja bym chciał latać, chociaż raz, nie mogę. Napisz może, jeśli chcesz kto, wtedy wyjaśni się wszystko ostatecznie, również sposób pisanych przez Ciebie komentarzy i całe "przypadkowe zamieszanie" z kobietami. Abstrahując od tego, napisałeś dobry wiersz. Tak życie czasem się układa, że walczymy bardzo ciężko przez lata, jesteśmy do tego wręcz zmuszeni, świetne metafory. Podoba mi się. Pozdrawiam.

@Somalija tak, rozmawiasz z osobą z niepełnosprawnością, w dodatku mocno poharataną przez życie, no może nie tyle życia, ile raczej ludzi. A wiesz, przypomina mi się taka scenka: jadę sobie autobusem, nagle jakaś baba zaczyna się ze mnie wyśmiewać. To ja jej na to: "Skąd pani jest?". Ona: "Ze wsi". Ja: "To widać". 

@michal1975-a Michał, ja naprawdę żałuję swojego zachowania, jest to niepojęte że mogłabym Cie skrzywdzić, zasmucić lub żeby się naśmiewać. Ja naprawdę nie wiedziałam. Spotykam ludzi niepełnosprawnych i bardzo, bardzo często okazują się bardziej sprawni, mądrzejsi, fajniejsi niż ludzi sprawni, mają poczucie humoru i są poprostu bardziej ludzcy. Jeszcze raz przyjmij moje przeprosiny, oceniałam myśli z wiersza nie Ciebie...