WarszawiAnka Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2022 roślina w ciszy każdym żółknącym liściem błaga o wodę 6
WarszawiAnka Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2022 @JWF : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam @Jacek_K : Dziękuję za Twój głos. :)
[email protected] Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2022 @WarszawiAnka Przeczytałem... zabolało, choć nie cierpi moje ciało. Pozdrawiam Anno. 1
WarszawiAnka Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dbanie o rośliny to przede wszystkim podlewanie. Pies, gdy jest głodny, lub chce wyjść, nie da spokoju właścicielowi - a roślina usycha w ciszy. A co do płci... to prawda, że wiele kobiet ma taki zmysł, ale... ogrodnikami byli i są przede wszystkim mężczyźni. :) Pozdrawiam @[email protected] : Dziękuję za Twój głos. :) Dziękuję i pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2022 @Wędrowiec.1984 : Dziękuję za Twój głos. :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2022 @WarszawiAnka Niekoniecznie. :-) Mamy w domu storczyki od nasłonecznionej z rana strony. Jeden z liści zaczął żółknąć. Kiedy zobaczyliśmy go dokładniej, okazało się, że przepaliło go Słońce. :-)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, przyczyn może byc kilka. Zaszkodzić może też nadmiar wody... Pozdrawiam @Michał_78 : Dziękuję za Twój głos. :) Mam nadzieję, że wody ani dla nas, ani dla roślin nie zabraknie... Dziękuję i pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2022 @iwonaroma : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Język nie zawsze odzwierciedla rzeczywistość. :) To a propos spodni. Masz rację, powody żółknięcia mogą być różne. Jesienią - mało słońca i chłody (Brrr!). A buraczki to źródło żelaza. Smacznego! :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2022 Mają różne smaczki pąsowe buraczki. :)
Rolek Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2022 @WarszawiAnka Ciekawe, czy rośliny mają coś w rodzaju duszy? 1
WarszawiAnka Opublikowano 22 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2022 @Rolek : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie dzisiaj się zastanawiałam nad poziomem życia roślinnego w hierarchii istot żywych. Oczywiście, z systematycznego punktu widzenia mają one swoje odrębne królestwo - ale w jakim stopniu odczuwają? Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 @Gosława ; @Leszczym : Dziękuję za Wasze głosy. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi