Wielebor Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Nie! Nie zdradzę Ci tego nigdy, Niech te słowa pozostaną w mym sercu na wieki, Pozamykane, niczym ptaki w klatce, Niechaj trzepoczą, w odwiecznej rozterce. Albo nie! Powiem, lecz jedynie lasowi, Gdzie drzewa szumią od wieków nawietrznie, One umieją sekretu dochować, Nie zdradzą nigdy – moi sprzymierzeńcy. Powiem – lecz jedynie żukom Co w granatowych biegają pancerzach, One, jak drzewa, są godne zaufania, Bo, choć wiedzą, i tak nie powiedzą. Warszawa, 18 VII 2022 Edytowane 18 Lipca 2022 przez michal1975-a (wyświetl historię edycji) 5
duszka Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2022 @michal1975-a Tak, na naturze można polegać,, na jej wierności prawdzie, czego my w pełni nie potrafimy, nawet, jeśli tego pragniemy i o to się staramy... Bywamy źli i zawsze mniej lub bardziej zagubieni. Jednak potrzebujemy siebie nawzajem. Wzruszyło mnie i pocieszyło to zawierzenie się podmiotu lirycznego lasowi i żukom :) Pozdrawiam! 1
Wielebor Opublikowano 18 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2022 @duszka nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale mnie nikt nie potrzebuje, z wyjątkiem mojej córki. Dla całej reszty mógłbym równie dobrze rozpłynąć się w powietrzu. Przywykłem już.
Gizel-la Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2022 Są słowa, które na zawsze pozostaną tajemnicą i nie nigdy nie ujrzą światła dziennego. Bo, czy muszą..? 2
[email protected] Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 @michal1975-a A jednak powiedziałeś... my wiemy, wiersz musi krzyczeć, a jest niemy. Pozdrawiam Michale Starszy.
Wielebor Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 @[email protected] Dzięki za inspirację do napisania kolejnego wiersza. Pozdrawiam Grzegorzu Starszy.
[email protected] Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 @michal1975-a Ha ha ha! A jest młodszy? Dobrego dnia.
Wielebor Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 @[email protected] no nie wiem, a jest jakiś Michał Młodszy? Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 @michal1975-a Michał 1978, przecież mijacie się na skrzyżowaniu, dość często. Pozdrawiam.
SpArki Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmuszanie zazwyczaj nie wychodzi najlepiej czy skutecznie. A zdarza się, że tajemnice bywają konieczne. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi