Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Pierwsza szczelina w twardej skorupie - nieśmiałe tętno uderza o ciszę, gdy nieznany pęd rozsadza ból bez kształtu. Zapomniana krew budzi uśpione nerwy a pierwszy wdech staje się krzykiem i końcem snu. Skóra jest cienka, światło kaleczy. Czucie to cena za istnienie. Tylko ono budzi pragnienie następnego oddechu.
    • @wiedźma   Niesamowita perspektywa! Zwykle patrzymy na kaniony jak na monumenty trwania, a Ty pokazujesz je jako pomniki cierpliwej, cichej przemocy. To zdanie o "wrzucaniu kamienia w ranę" - świetne!  Ten wiersz uświadamia, że za każdym "pięknym kształtem" może stać historia, o którą nikt nie zapytał.   Piękny wiersz!   
    • Ali W.   Czerwone klipsy z napisem tu też pocałuj, a ty jak zawsze chcesz. Mnie pocałować i tu i tam i co ja biedna poczynić  mam.   Całujesz uszko chciałbyś je gryźć po uszku oczy świat zamykasz mi, a potem nosek ust czuły splot, gdy pieścisz szyję oblewa pot.   Przecież te klipsy, to miał być żart. A wyszła z tego przewrotna gra. Nie wiem, czy tego fechtunku chcę, po którym w pochwie ląduje miecz.   Już brzeszczot pieszczot wprawiłeś w ruch, wkładając przy tym najwyższy trud. Ja sama nie wiem, pragnę czy nie, tyle starania - niech ma co chce.
    • @Alicja_Wysocka   Ala wiersz super jak zwykle działasz inspirująco między odkurzaniem pokoi skleciłem w oddzielnym poście
    • Grać- ale w co ?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...