arkadius Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 (edytowane) powiem szczerze zbiera mnie na pawia gdy patrzę na noszących się jak pawie po kwadracie rynku wielkiego turystów ciemniaków jak najbardziej wykształconych obytych ze sferami wysokim krawiectwem - haute couture lub i nieobytych co tylko żrą i srają ułóż sobie zawartość ciemniaka w dowolnej konfiguracji ale wspólny mianownik jest taki jak u gogusia z ratusza co nienawidzi sztuki przez duże s (tego od czernidła atramentum) przeleciał mi przez oko mistrz ceremonii fan betonozy i wycinania drzew fircyk w gajerze niebieskawym połączonym z zielonawym otworzył orszak lokalnej chujozy któremu wtóruje ave maryja głos partii zatroskanych względem życia wiecznego pozagrobowego bo to są czasy ciemności kolorowych baloników ciupag drewnianych made in zamość i sztuki na śmietniku tej której jestem reprezentantem jeszcze nieskwierczącym Edytowane 15 Lipca 2022 przez arkadius (wyświetl historię edycji) 2
Wiechu J. K. Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 (edytowane) @arkadius Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, pawie się rozmnożyły z przewagą koloru JA. Kolor ten, zależnie od pawia raz jest wyraźnie jaskrawy, a w innych przypadkach dobiero nabiera koloru. Pozdrawiam ze zrozumiemniem ;-))) ******* Edytowane 2 Lipca 2022 przez WiechuJK (wyświetl historię edycji)
arkadius Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 @WiechuJK Mam dużo czasu, na tej patelni rynku wielkim siedząc z linorytami czarno-białymi wydłubując je, to mogę sobie obserwować "wyższe" sfery, napatrzeć na miłośników kolorów do woli, miłośników pamiątek wyprodukowanych w Chinach, itd. też widzę prezydenta grodu, mimo że jestem artystą, który korzysta z niewidzialności, kolor pawiowy jest barwy podobnej jak upierzenie pawia: niebieskawy, zielonawy, będący połączeniem tych kolorów, to taka gra słów, dosłowna, jak w przenośni. ;)
Wiechu J. K. Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 @arkadiusInteresującą sztuką się zajmujesz. Wrażliwość artysty potrafi przejrzeć rzeczywistość pawich kolorów w przenośni i dosłownie. ;-)
arkadius Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 @WiechuJK Stare dusze i ich karma ;)
Wiechu J. K. Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @arkadiusKoneser duchowości, ezoteryki, etc., interesuja rzecz. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi