Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyznaję Ci miłość pieśnią swojej duszy,

rozbrzmiewa w zmysłowym drżeniu ciała.

Pragnę być blisko Ciebie w życia podróży,

bez ciepła twej dłoni, jakbym nie istniała.

Kiedykolwiek zechcesz, to będę przy Tobie,

z oddaniem spełniając Twoje pragnienia.

Gdyż piękną miłość teraz noszę w sobie,

taką, która dogłębnie wszystko zmienia.

Nic jej już nie zabije, ani też nie ostudzi.

Zapuściła w mym wnętrzu głębokie korzenie.

Będzie w sercu zawsze, czasem pomarudzi,

gdyż taką cechę ma ziemskie stworzenie.

Nie zapyta też nigdy, co ja tutaj robię?

Podejmować będzie trudne wyzwania.

Czasem zapyta, jak mogę pomóc Tobie?

Fantazją spotęguje - rozkosz pożądania.

Cierpliwa, pełna tolerancji i zrozumienia,

nie odkłada na później aktu przebaczenia.

Potrafi słuchać zwierzeń bliskiego człowieka

i zawsze ze spokojem na jego powrót czeka.

Czy tak właśnie objawia się miłość prawdziwa?

czy to jest o niej, tylko moje wyobrażenie.

A może jest zmienna, czasami też zdradliwa,

a cała reszta, nieosiągalnym jest pragnieniem?

O miłości prawdziwej często marzymy na tej planecie,

lecz w wydaniu ludzkim, takiej raczej nie znajdziecie!

Kochajcie więc bliskich najmocniej jak potraficie,

dzięki silnej miłości, głębszego sensu nabierze życie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Ładnie    Łukasz Jasiński 
    • @Amber Fakt, może kiedyś wróci moda na szelki :) Miałem kiedyś na to zajawkę, no ale chudszy byłem wtedy i młodszy...
    • I jaki z tego morał?:) Dokupić szelki na portki żeby się dobrze trzymały:)
    • Moja ukochana A poprosiła mnie kiedyś żebym uciekł przed swoimi portkami. Przez chwilę sugestię odebrałem całkiem zachęcająco, a mianowicie, że prosiła abym je zdjął. Otóż niestety, nie, źle odebrałem i bardzo się myliłem, co również urosło później w niejedno nieporozumienie. Ta prośba miała wymiar daleko, bardzo daleko, szalenie daleko bardziej skomplikowany. Nieoczywisty i niejednoznaczny. Zresztą wyrafinowane kobiecości często tak mają. Zresztą wszystkie kobiety tak miewają. Dodam tylko, że temat jest nieco trudny do wykonania, ale to już inna historia. I w gruncie rzeczy nie na moją opowieść.   Warszawa – Stegny, 09.05.2025r.
    • @Roma   U mnie na Dolnej kosztują prawie 10 zł, a są bardzo dobre, zresztą: przed chwilą wróciłem z dentysty - 230 zł - naprawa i wybielanie przedniego zęba i zostało mi 25 zł do końca miesiąca (mama i brat mi pomogą) - w przyszłym miesiącu oddam im kasę, poza tym: który pracodawca mnie zatrudni na dwa tygodnie? Dodam, praca nie jest w moim interesie - żyję jako osoba z umiarkowaną niepełnosprawnością za około 2000 zł miesięcznie, jednocześnie: pracowałem w Zakładzie Pracy Chronionej, Archiwum Akt Nowych i Narodowym Klubie Libertyńskim, otóż to: to dożywotnie odszkodowanie za utratę słuchu z winy państwowego szpitala, oficjalna nazwa: renta socjalna - dożywotnia, dalej: Otwarty Fundusz Emerytalny jest mi winien 30 000 zł, jako osoba nielegalnie bezdomna musiałem pracować na rzecz różnych schronisk, monarów i noclegowni, jasne: opłaty też musiałem robić - gdybym nie pracował na ich rzecz - zostałbym wyrzucony, to nic innego jak wykorzystywanie, acha, pracując (mam 44 lata) i tak nie otrzymam emerytury, bo: w moim przypadku renta socjalna (dożywotnie odszkodowanie za utratę słuchu z winy państwowego szpitala) - będzie wyższa od emerytury, biorąc rzecz praktycznie: pracowałbym wtedy na cudze konto - zamiast na własne i mam nadzieję, iż nie będziesz zła za przydługi komentarz.   Dlatego właśnie nie cierpię Opiek Pomocy Społecznych - one mają pochodzenie chrześcijańskie, de facto: żyją na koszt podatników jako pasożyci, natomiast: Zakład Ubezpieczeń Społecznych ma pochodzenie masońskie i został założony przez pana profesora Ignacego Mościckiego - Prezydenta Polski - dla robotników.   I gdybyś była zainteresowana, to: serdecznie zapraszam na moją prozę poetycką pod tytułem - "Obóz wzajemnej adoracji" - w komentarzach są moje najbardziej ulubione filmiki artystyczne i jest ich osiem - to nie jest przypadek, proszę sprawdzić symbolikę - osiem...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...