Juliusz Wnorowski Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 jeśli żałoba to niech będzie biała jak płótno nocą zerwane ze stołu jeśli żegnanie jak ta ręka drżała niech zadrżą pięści mosiężnych aniołów jeśli milczenie to niech będzie w progu przez który fruną mąż i żona młoda jeśli to koniec niech choć raz do roku zrobi się wszystkim wszystkich bardzo szkoda jeśli początek to obrus się przyda na blaty zbite z heblowanych tropów sypać się będzie jakby resztę sypać z jabłoni szczęście pociętych banknotów przy stole siądą same młode pary a panien starych nie będzie niestety wzniesie więc toast kawaler-wikary lęk przełknie czując cierpkość - wzrok kobiety jeśli czekała to przez całe życie niech teraz on czeka mocniej w to uwierzy co mu wygarnie w tańcu szepcząc skrycie już niosą nam rachunek na skrzydłach kelnerzy jeśli to prawda jak miłość zadźwięczy choć prawdę w papier zmięty wygłoszono co teraz powiem prozą od zaręczyn jak cymbał brzęczę: kocham Ciebie żono 1
stanislawa zak Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 bardzo mnie zruszył twój wiersz,podoba mi się pierwsza zwrotka,nie znam się na budowie czuję tylko sercem(naiwnym być moze) pięknie kochasz swoją żonę i jak długo.pozdrawiam
Sylwia Chojnowska Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 może i mnie kiedyś ktoś tak pokocha - bardzo mi się podoba 1 i 3 zwrotka zwłaszcza 2 troszkę męczy ale i tak b .durzy plus z mojej strony
Lilka Stach Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Oby mi takie cymbaly tez za uszami brzęczały,,,,, jesli nie przez całe zycie to choc przez chwile
Barbara_Pięta Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Przepiękny wiersz. Jestem pod wielkim wrażeniem. Pozdrawiam :-)
Anna Janik Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Cudowny...... nic dodać, nic ująć...proszę o jeszcze :) acha...oczywiście dodaję do Ulubionych, i wiersz, i autora.... AnJa
stanislawa zak Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 no, widzisz Juliuszu, kobiety są pod wrażeniem męż..czyżni wolą milczeć pozdrówka
Rekomendowane odpowiedzi