Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @hollow man Wszedłem w konflikt z moją promotorką. Uparłem się na "aspektach etycznych" w twórczości Kieślowskiego, a ona uważała, że to niewłaściwe podejście. Zrobiłem, co chciałem, ona też, dała tylko 4.
    • @hollow man Ktoś tu za bardzo się wczuł w nastrój wiersza

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @hollow man   Wczoraj ułożyłam taki prymitywny wierszyk, pewne słowo jest dane tylko do rymu.    „Czy te oczy mogą kłamać?” Gdy źrenica się zwęża - czy to złość, czy to słońce? Mózg analizuje te sygnały gorące. Mrugasz sto razy na minutę? To nie flirt, kochany, To pyłek wpadł do oka alboś... niewyspany.   Utrzymujesz kontakt wzrokowy? To odwaga, niby, Lecz po trzeciej minucie - wyglądasz jak zza szyby. Znowu uciekasz wzrokiem, patrzysz na swe buty? Ktoś pomyśli: „Kłamczuch!”, a Tyś po prostu... struty. A przewracanie oczami? To komunikat jasny, Że Twój żart o systemie był raczej... dość ciasny.   Więc badaj te spojrzenia, miej na nie baczenie, Bo oczy to duszy - często kłopotliwe - odzwierciedlenie.
    • @KOBIETA A jeśli powiem, że tak? Nie pozwalam sobie na prawdziwą bliskość z żadną kobietą. Przytulam słowem lub ramieniem, kiedy widzę, że tego potrzebujecie. Kiedyś wpadła mi myśl, że chciałbym być zakonnikiem, ale nie eremitą. No to jestem - trzeba uważać na marzenia, bo mogą być przepowiednią. Ale wiersze o kobietach piszę dla Niej i tych, które nie chcą za wiele, ale pragną. Bóg jest w nas i miło mi dzielić się Nim z Tobą. "On" nie jest zazdrosny, bo jest kobietą, matką, miłością nie oczekującą wzajemności. Jutro wrzucę wierszyk o Nim/o Niej, dzisiaj będą mniej poważne :-))   
    • @marekg Dodatkowe punkty za Dark Side of the Moon.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...