Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Chwilowy blichtr

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem kimś innym przez parę chwil

Potem się rozpływam

Tym kimś kim chciałabym lecz w zasadzie nie bywam

Odważna kreatywna przebojowa energetyczna

W czerwieni i złocie 

Jestem taką z nieznajomym w przelocie 

Bo co mi tam

na pokładzie  szybko płynie czas

I do widzenia

w poczekalni jakiejkolwiek zostawiam tożsame wrażenia

i

gdyby mnie mieli opisać

podać jakieś szczegóły to może powiedzieliby

przebojowa babka

taka wesoła z natury

A ja czytając to

myślę zadziwiona 

To nie ja nie ja 

To ona ta inna

Ja tylko chciałabym

lecz potem się rozpływam 

I tylko przez te parę chwil taką bywam

tak wypada

Gdy jest się samym zdejmujesz

Kiedy z innymi 

Maskę zakładasz 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... Kredensie... (nie wchodzi mi pod palce, że stary) na pewno bywasz... kimś kim chciałbyś...

a że to wszystko rozpływa się, to sprawka nastroju danej chwili, chyba każdy ma podobnie, ale ważne,

żeby maska całkiem do nas nie przyrosła. Na chwilkę można ją założyć.

Pozdrawiam z ... :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika A czego tu się bać? Krytyki? Przecież bażanty, oprócz swoich kolorów mają coś z gołębia, co kamuflują, ale niekoniecznie przed czaplami -:)) Pozdro!
    • @Robert Wochna boję się napisać co mi po myśli chodzi choć mnie korci ... Zapamiętam ten wiersz z pewnością

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @zielarz piękne.... Wzruszające i piękne 
    • Wyliczanka jak wytłaczanka  dwadzieścia różnych skorupek jajek jednym w okno młynarza celnie rzucę, co mąki od piachu odróżnić nie umie.    Pięć dam kotom na pożarcie, ich szarą sierść rozjaśnie. Siódme w komin rzucę, sądzą obrus babie zapaskudzę.   Dwa kolejne na patelni rozbiję,  złość w apetyt niech mi się wbiję. Tym młodzieńcom, co pod oknem tak się śmieją  kogiel - mogiel z cukrem sporządze.   Resztę na później zostawię, bo mnie to wyliczanie ...   Zmęczyło okropnie.
    • Gdy dąb koronę liśćmi trwoni,   czas, jak żebrak, po niebie kroczy - W sękach pnia płacz wieków się gości, a kręgi w rdzeniu to milczących ojców oczy.   Rzeka, co głazom pieśń odmawia, nocą do zimnych trumien płynie - Niesie kurz gwiazd, łzy mgieł porannych, A w swym sercu wiecznie już ginie.     Człowiek - iskra, co w pyle drży,   w szkle godzin twarz próchnem znaczy.   Lecz wiatr mu szepcze: „Twój dom nie stoi - W korzeniach burz i w piołunie rozpaczy”.     Gdy księżyc krew zastygłą sączy,   świt rozcina czarny całun dni…   Prawda nie w tym, co trwa, lecz w tym, co pęka,   gdzie wieczność z chwilą dzieli rdza.     A wiatr ziarna w ziemię chowa,   gdzie śmierć i życie dzieli chwila - Każdy upadek to nowa pieśń,   Co z martwych liści wiosnę wyrywa.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...