Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 Pomyślałem, siądę sobie nad czyściutką białą kartką i jak wena dopomoże popłyniemy rzeką wartką. Nie będziemy jednak w wodzie zimna jest, do tego wietrznie płynąć mogą rzeką słowa no i czas a ten odwiecznie. Wstęp przeleciał niczym halny i choć w treści się zanurzył po obrzeżach, szkód nie było nawet myśli mych nie wzburzył. Jednak po nim coś zostało lub odsłonił to, co było mianowicie spostrzeżenie - samodzielnym być jest miło. Nikt na nocnik nie wysadza pieluch także nikt nie zmienia z piaskownicy nie przywoła - przychodź, pora do karmienia. Czas nauki dawno minął przeleciała także praca co do, której wspomnieniami rzadko, kiedy się powraca. Dzisiaj sobie sam szefuję i wykonam, co nakażę jak kot miewam swoje ścieżki choć bez sensu po nich łażę. Tylko jeden mały procent w mej wolności mnie uwiera tym procentem jest ma żona, która, przez dzień cały gdera. 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Witam - Henia pisanie zawsze jest udane - Pozdr. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Waldemar_Talar_Talar Skoro jest U-dane nie mylić z U-bootem. To na razie tyle, reszta może potem. Pozdrawiam
Leszczym Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Henryk_Jakowiec jak zwykle bardzo przefajny tekst :) 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Leszczym Inni tworzą arcydzieła a ja nieudolne. Zatem piszę me wierszyki gorsze lecz frywolne. Pozdrawiam 1
Leszczym Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Henryk_Jakowiec gdyby nawet ktoś z arcydziełem w głowie zaglądał do ciebie po coś uwierzyłby w słowo i uśmiechnął się ładnie wtedy arcydzieło wyjdzie lepiej fajne :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Leszczym Właśnie kończę pisać i wrzucę wieczorem. mój kolejny wierszyk, który zwę utworem będą w nim podteksty i zwroty ciekawe a tym czasem skończę niedopitą kawę. Pozdrawiam 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tobie myśli nic nie wzburzy choćby tajfun w kartki wleciał frazy nurtem zawsze wartkim lecz czy po to by się martwić żonie wyślę ze dwie rózgi aby wespół strzepać tyłek przecież "Ona" jest od tego gdy procenty to gderliwa ............ ;) Henryku... fajnie, zabawnie, jak to u Ciebie.... pozdrawiam. ps... to trzepanie tyłka, oczywiście tylko wirtualnie... :) Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Nata_Kruk Jak nikt wierzę w Pocztę Polską i z ufnością oczekuję, że te rózgi nie nadejdą poczta zawsze coś zmajstruje a to zmienią paczce trasę i pojedzie gdzieś w nieznane lub pomylą adresata bo ktoś źle odczytał dane więc jak zwykle ze spokojem nie posłużę się poduszką idę sobie na jednego ale wrócę już po muszką. Serdecznie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi