Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Natuskaa Opublikowano 23 Maja 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 ludzka przypadłość to ciągłe kończenie tego co jest ukończone ot ludzka zapadka miotła w ręku i szmatka a co z przesytem czy przychodzi rano czy przypływa łzami czy umiemy zauważyć miejsce na kropkę ludzkim zbieractwem od aprobaty z zewnątrz napychając swoją dziko rosnącą dumę szklanką bez smugi zapominamy że to tylko polerowana kruchość 10
A-typowa-b Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 @Natuskaa no patrz, ostatnio myślałam o szkle. Hartowane przecież, a gdy upadnie rozbije taflę na tysiące kawałków. Takie to szkło, powiem Tobie interesująco. Pozdrawiam 1
Leszczym Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 @Natuskaa bardzo interesujące spojrzenie na pewne okoliczności :) 1
Natuskaa Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niesamowite wrażenie robi tak właśnie rozsypana szklanka. Patrzysz na ten pogrom na podłodze i zastanawiasz się, jakim cudem całe to szkło było wcześniej jedną niepozorną szklanką i jak ono się w kształcie tej szklanki pomieściło :)) Dzięki za odwiedziny i pozdrawiam. Cieszy mnie, że odnalazłeś u mnie coś dla siebie :) Dziękuję i pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 Witam - spełniony wiersz - Pozdr. 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zbieractwo, to zmora wielu ludzi, znam jeden przypadek osobiście, wszęęęędzie, dosłownie wszęęęęędzie "skarby" typu, bo to się może kiedyś przydać. Fajny wiersz. Pozdrawiam. Edytowane 25 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Natuskaa Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To chyba dobrze :) Dziękuję i pozdrawiam. Zbieractwo tego typu to coś bardzo trudnego do zaakceptowania dla osób, które muszą ze zbieraczem przebywać. Też niestety wiem, jak wyglądają domy takich ludzi - przejścia brak. Bardzo niszczący nałóg. A część, którą wyrwałaś... dzięki Tobie zauważyłam, że mogłaby istnieć samodzielnie. A dlaczego? Kiedyś jednego zbieracza zapytałam "po co ci to wszystko?" i wiesz po co mu było? Po to żeby się wkupić w towarzystwo, móc pożyczać przedmioty, wiesz taka wypożyczalnia... nawiasem mówiąc wielu z wypożyczonych przedmiotów nigdy nie odzyskał. Dziękuję i pozdrawiam :) Też nie lubię pedantyzmu szczególnie myśleniowego, że tak określę... i słusznie ta bańka na końcu, tak... masz rację. Dziękuję i pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... :)... to także... ich.. sposób na życie.. Edytowane 25 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi