OloBolo Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2022 (edytowane) Moja ty kureczko moja ty przepiórko mógłbym jak kogucik nastroszyć swe piórko biegać po podwórku i miłość wyznawać grządki rozkopywać przysmaki w dziób wkładać od świtu po zmierzch kukurykać lecz... Twoja mamuśka kwokę ciągle zgrywa i twojemu ojcu jaja przetrąciła wielkim kuprem siadła okrakiem pozycji nie zmienia zbuki wysiaduje -taka z niej przechera Jeśli ty wyniosłaś z domu taką szkołę to moje klejnoty też są zagrożone Moja ty kureczko moje ty kochanie przeszło mi zupełnie kukurykowanie fota z netu. Edytowane 8 Maja 2022 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 6
Dima Kartonof Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 @OloBolo a to ci teleranek :)))) 2
Krzysztof2022 Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 @OloBolo Wow!, ależ uroczy ten wiersz. Poprawiłeś mi z rana humor tym tekstem. Pozdrawiam 1
Gość Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2022 @OloBolo Wiersz, choć wystylizowany na takie dziecięce pitu-pitu, niesienie bardzo ważne przesłanie. Nikt nie wyrasta z idealnego domu i idealnych rodziców - każdy wchodzi w dorosłe życie z mniejszym lub większym balastem błędów wychowawczych, idiotycznych zwyczajów i nawyków. Grunt to znaleźć w sobie tyle rozsądku, by potrafić je w sobie dostrzec, zakwestionować i zwalczyć. Tym bardziej, kiedy na swojej drodze spotykamy przyszłą "drugą połówkę" - wszak ona też miała jakiś dom i jakiś balast dźwiga ;>
Rekomendowane odpowiedzi