Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Magnolio kwiecista bielą radość dajesz, jaśminie pachnący, mdławy zawrót głowy. Krokusie błękitny, roznieć blask zamiarem, wielobarwny bratku z uśmiechem tęczowym. Różyczko czerwona z bordową siostrzyczką, ileż dostojeństwa - królewskiego wdzięku. Abba tulipanie z lilią azjatycką, do ślubu stąpacie z cicha... pomaleńku. Zawilcu żółtawy w upojeniu drżałem, szafirku niebieski z niezapominajką. Malujecie pięknem, urokiem i czarem, aby olśnić oczy, stwórz naturę rajską. Ogrodzie wszechwieczny - zostaniesz łaskawie? Uspokoisz duszę, ciało zresetujesz. Za chwilę stąd znikniesz i odlecisz ptakiem, zapadnę się w nicość, by ukwiecić piórem. "Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek." - Cyceron. 14
tetu Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Jak tu pięknie :) Ładny wiersz, a dopełnieniem jego ten cudowny ogród na filmiku i oczywiście muzyka. Pozdrawiam. 1
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @tetu Prawda Tetu że zrobiło się kolorowo, cóż wiosna całą gębą, oby tylko się nie uśliniła, bo u mnie leje od samego rana. Miłego świętowania.
Somalija Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @[email protected] Jakże lubię swój ogród... w kilku doniczkach. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Somalija Doniczka jedna, jedyna jest nieraz bardziej przejmująca, piękna, niż cały ogród. Pozdrawiam, jaki to kolor Ago?
Somalija Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @[email protected] To jest, mój drogi kolor... lilaróż... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wymarzyłam sobie, w tym roku mieć na balkonie wszystko na różowo i pojechałam na zakupy bez syna, bo on zna tylko jeden kolor... czerwony , ale pan sprzedawca mnie namówił na biały, fiolet i na lilaróż oraz na... indygo 1
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Somalija Kupuj to co pragniesz, a daleko zajdziesz, sprzedawca podrywacz, na kolor... zdobywa.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Zastanawiam się, co lepsze... ogród z filmu, czy z wiersza... hmm.. oba dobre, piękne.! Pozdrawiam. 1
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Nata_Kruk Dylemat nie do przebicia, a Cyceron, także spryciarz. Pozdrawiam Nato.
Amber Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Przebiśniegi w Twoim pięknym ogrodzie byłyby u siebie:)
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Amber No tak - góry, ale u mnie nie ma śniegu przez co niby miałyby się przebijać? Pozdrawiam, następny o kwiatach będzie m.in o śnieżyczkach. Obiecuję. 1
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Albina Albino jest ich 160 gatunków, wyobrażasz sobie. Miłego wieczoru.
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Starzec Obiecałem pewnej Pani wiersz o naturze i jest. Grunt to dotrzymywać obietnic. Wszystkiego dobrego. 1
Natuskaa Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Biała magnolia... najbardziej podobają mi się te żółte. Dużo piękności dziś u ciebie :) Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Natuskaa Kobieta i kwiat, na jedno wychodzi, oboje, po swojemu to duszy słodzik. Kłaniam się pięknie. 1
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @Michał_78 Toż masz kwiecistą rodzinę - nie wiedziałem, ale czy to kwestia interesów czy zamiłowania? Czy wypocząłem - tak, bo byłem w swoim ogrodzie, choć niewielki, posadziłem niektóre kwiaty, od warzyw pomaleńku odchodzę, ale w tym roku ze względu na drożyznę jeszcze nie ta pora. Trzymaj się zdrowo Michale.
sisy89 Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Cudownie, kolorowo i kwieciście, tutaj czuć wiosnę :) Piękny wiersz! Pozdrawiam serdecznie :)
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected]Kwiatowo u Ciebie Grzegorzu i do tego niezapomniany Marek Grechuta.
[email protected] Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 @sisy89 Sisy nie ma większej satysfakcji dla autora, jak tylko ta, że chociaż odrobinę Wam się podoba. wystarczy jeden wers, jedna fraza, która coś przypomina, pobudza intelekt, daje impuls do pisania. A wiosna już w połowie, dąsa się kaprysi, deszczem pogwałciła... nie dała polisy. Miłego dnia. @WiechuJK Grechuta jest w tym wierszu wiodącą postacią ważniejszą od Cycerona. Chociaż występuje w trio i nie w swojej piosence, to jednak jego obecność, zawsze robiła jakość, ze względu na niezapomniany styl śpiewania. Pozdrawiam Wiesławie.
Rekomendowane odpowiedzi