Leszczym Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2022 We wczesnym okresie poeta z Bytomia nieopatrznie nietęgie słowa zmajstrował bura hurra na kozaka wyszła ano jeno draka przepraszał, po czym z mozołem odtajał Seranon, 02.05.2022r. 1
Leszczym Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 @Konrad Koper tak, od biedy ;)
jan_komułzykant Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 chyba nawet "od biedy" straszna bieda ;)) - z Bytomia / zmajstrował / odtajał O ile zmajstrował właśnie jest jeszcze 'od biedy', to 'odtajał' już kompletnie odstaje. W limeryku raczej rymy 'dokładne' sprawdzają się lepiej i takie też są zalecane, ale nie upieram się. Ważne, żeby przynajmniej co nieco się zgadzały. Np. We wczesnym okresie poeta z Bytomia o słowach nietęgich koledze był wspomniał. Bura, hurra, na kozaka, wyszła jeno ostra draka więc przepraszał, przepraszał, za co, zapomniał.
Leszczym Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 @jan_komułzykant słuchaj wolę swoją wersję. Moje rózgi bardziej mi znaczą, a że limeryk jest krzywy - cóż taki bardziej mój jest ;)
jan_komułzykant Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 @Leszczym Oczywiście, w końcu to Ty napisałeś oryginał, nie ja ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi