Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Czasem gubię się w półsłówkach, w pół tonacjach i półcieniach. Kiedy karmią mnie półprawdą, to wychodzę od niechcenia. Czasem biorę za półdarmo i oddaję połowicznie. Zdarza mi się o północy, tworzyć w półśnie wersy śliczne. Często pytam się półszeptem, czego pragnie ma połówka. Zatrzymując się w pół kroku, żeby nie wyjść na półgłówka.  
    • *** (walka z minotaurami   cenzura zwykle bywa udaje dziś że żywa       Architekci Jedni, przystąpili ochoczo. Drudzy, z niejakim trudem. Jeszcze inni się nie odnaleźli może jeszcze — tego przecież nie wiem. A każdy miał konto i własne wspomnienia miłości na własność. Znał myśli, a choćby co drugie plemiennych zwaśnionych i w baśniach. I gdzie ci polegli w kosmosie o różnych w sobie inklinacjach — ja pełznę czy biegnę ku Tobie? Żelazna jak dama tkwi racja.               Pozdrowienia serdeczne szczególnie dla Marty, Anny, Bartka, Moniki, Bożenki i wielu wielu innych. (Kolejność przypadkowa, jak wpadło..)  
    • Tygrysica, wilczyca … ? wybrała las. Jaki jeleni los ?
    • Pofalowaną w wielu domyślnych wymiarach, z sensownymi i regularnymi wzorami… Powiesił „wielki artysta”.  
    • być Twoim domem Panie  nie jest łatwo  dach przecieka  oknami hula wiatr  nie ma ogniska  aby ogrzać dłonie  ani gdzie usiąść  posiłek w lesie    nie pukam  do Twoich drzwi  walczę o…  sam nie wiem o co nie tylko z sobą  zawsze mało    może trzeba się ogarnąć   zaprosić Ciebie  i  i zaufać Tobie myślę że warto    11.2024 andrew
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...