Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 wyblakłe sekundy nie znajdą drogi powrotnej z linii papilarnych * zamyślone twarze z biało-czarnych dni przetarte odświętnie zakurzonym słowem (ptaki ze starych fotografii odlatują do ciepłych nicości) ocenzurowane wspomnienia zastygły pomiędzy ziarnami w klepsydrze * już tylko zjawy włóczą się po malinowych chruśniakach sny milczą bezsilnie po migracji koszmarów przez popękane niebo puka nowy dzień
zielen oczu Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 ja już się wypowiadałam w warsztacie, ale od przybytku głowa nie boli. Po pierwsze powalający na kolana tytuł- przynajmniej mnie powala, genialny. Po drugie- ta część : "już tylko zjawy włóczą się po malinowych chruśniakach sny milczą bezsilnie po migracji koszmarów przez popękane niebo puka nowy dzień" - pięknie Co do początku też mówiłam i ty tez mówiłeś (i wszyscy inni też cos zapewne mówili) więc już nic nie mówie. bardzo ładne- jakby sie nie dało wywnioskować z ww. pozdrawiam wyjątkowo ciepło, kwitnąco, uśmiechająco i wszystko co dobre- tak mnie dziś wzięło na czułości :) wyjątkowo zielona n.
Jego Alter Ego Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 zgadzam się z ZO:) piękny, niektóre momenty nawet bardziej piękne:) genialny tytuł, genialny nawias..plus kurka,pozdrawiam!
Gość Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Dostrzegam precyzje w sztuce pod względem posługiwania się słowem.Wiersz osadzony głęboko, inspiracyjnie , trafne porównania, orginalne metafory, cóż więc dodać Jay ;-).Pozdrowienia z PLUSEM .
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Natalio Zielonooka - dzięki, bałem się, że tytuł za ciężki, wątpliwości rozwiane, cieszę się, co do linii papilarnych to wiem, że niektórzy napiszą mi iż nie mogą już na nie patrzeć i pisać strofę od nowa trzeba, ale cóż, sentymenty :)Martyno - dzięki, że podtrzymałaś zdanie co do tytułu. cieszę się także, że nawias Ci przypadł do gustu :)Pansy - dzięki, życzę Ci kolejnych miłych obserwacji i podróży po przestworzach!Joanno - och dziękuję ;) dziękuję Wam za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie :)
patrycha Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 czytając Twój wiersz cały czas pracowałam wyobraxnią, a moim zdaniem o to własnie chodzi w poezji. Tytuł przez nanosekunde przeraził ale okazało się, że niepotrzebnie - zgadzam się jest niezwykły! Jay w tym utworze nie ma ani jednej cieniutkiej niteczki niezaczarowania czy szarości. Wszystko jest dotknięte Twoją nieocenioną różdżką, którą chyba jakims cudem jeszcze bardziej przytemperowałeś. Robisz cuda! Brawo! Czekam na ciąg dalszy Twej przygody ze słowami... A moim ulubionym fragmentem będzie od dzisiaj: "ocenzurowane wspomnienia zastygły pomiędzy ziarnami w klepsydrze" bardzo to wysublimowane :) cieplusieńko pozdrawiam z krztyną mgiełki zza szyby
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 dzięki Patrycha pozdr.
Antoni Leszczyc Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Twoich poprzednich wierszy nie komentowałem, bo do większości nei mogłem znaleźć klucza - teraz jakbym coś trzymał, więc się odważę napisać. Przede wszystkim: - zakurzone słowo - strofa przedostatnia! - niebo pęknięte - no i chruśniak, którym zawsze mnie można kupić :) Podobało mi się - pozdrawiam.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Isabell dziękuję za podtrzymanie obciążających mnie zeznań ;) pozdr.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, cieszę się, że Pan tak to odebrał i znalazł klucz :) pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 to twoje pęknięte niebo jak moje serce, czyli każdy coś sobie tu znalazł. plusssssssssssss. szal-em
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. owijam podziękowania w szal żeby nie zmarzły pozdr.
castus Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 wyblakłe sekundy nie znajdą drogi powrotnej z linii papilarnych strzepnąl czas naniesiony przypadkiem przy goleniu miedzy serdeczny a wskazujący... matrix i mistycyzm...ogólnie inplus :)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 jeszcze raz wielkie dzięki Szalikowcu ;) strzepnął, strzepnął, dzięki Castus pozdr. :)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Hm, wiersz jest conajmniej bardzo dobry... conajmniej... pierwsza część jest rewelacyjna, druga nieco mniej, ale końcówka znowu bardzo mi się podoba... pozdrawiam Nieśmiertelności i miłości życzy - Nieśmiertelny
Daniel Piaszczyk Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 W obliczu takiego zachwytu wyjde na snoba ale w sumie to nie znam sie chyba na poezji bo uważam ten tekst za fiasko oto jeden z wielu argumentów: "(ptaki ze starych fotografii odlatują do ciepłych nicości)"
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, miło mi bardzo czytać takie słowa :) pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz ma dla mnie wartość sentymentalną, nie uważam go za jakiś specjalnie udany, prosty przekaz, prosty temat - przemijanie, drugiego dna tu nie znajdziesz, bo nie oto w nim chodzi.
Daniel Piaszczyk Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz ma dla mnie wartość sentymentalną, nie uważam go za jakiś specjalnie udany, prosty przekaz, prosty temat - przemijanie, drugiego dna tu nie znajdziesz, bo nie oto w nim chodzi. wartość sentymentalną - jedyna jakiej nie da sie zanegować. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi