Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Migał i śmigał dryg az miło, aż słowa hulały i panoszyły się po okolicznościach, aż odbiory nie wiedzialy które począć, aż zwykly fant urósł w megafant, ale w końcu dryg się wyśmigał i wysechł co spowodowało, że zrobiło się zupełnie banalnie, przyziemnie i w pełni niecelnie. La Bastide, 25.06.2026r.
    • @Alicja_Wysocka Prawda. Samotność we dwoje jest piekłem. Nie poznałem i nie wyobrażam sobie ze mną :-)
    • „Płacz i zgrzytanie zębów”   Szlacheckich dusz pogrzeb – cholera! Spojrzeniem pięści, w płaczu i krzyku, umrzyku! Biało-czerwonej na patyku. W zapomnieniu cicho dobro umiera.   Poddajesz się zbyt często hołocie, ludzie dobrzy, choć głupi, prości jacyś, uwierzą we wszystko podane im na tacy. Wiary za gęsto w religijnym nalocie.   Szlachta śpi, z martwych nie wstanie. Młodzieży pilnuj, ucz wolności kochania, gniew w nich i zagubienie, zakłamanie. Minęło już rycerskie szablami granie.   Prowadź, przekonuj, chroń w złych pokusach, możliwie patriotyczne jest to w dokonaniu. Twoje, Polsko, zadanie w ich wychowaniu! Wiedzą tyle o świecie, co znajdą w netnewsach.   Lecz póki iskra tli się w sercach ludzi, póki sumienie o prawdę jeszcze woła, wolną myślą wyrwij ich z partyjnego koła. niech szlachetność w narodzie, znów się przebudzi.   I wtedy przyjdzie czas rachunku winy, nie krzyk zwycięży, lecz rozumu zdanie, bo naród ginie nie na własne żądanie,  lecz zaszczuwany przez polityczne kpiny.   Leszek Piotr Laskowski.
    • @Berenika97 @Berenika97Oby moje wiersze były miłą odskocznią od spraw dnia codziennego.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...