Somalija Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 (edytowane) popuchnięta matka podcięła jej gardło głowę trzyma w kociołku a pokrojone ciało obłożyła gnojem nie ukarana zbrodnia ostrzem dotyka miejsc blisko serca nie wypełnili norymberskiej ławy zbrodniarze zwycięstwa młoda księżniczka Żukowna stalinowscy książęta na jachtach ekskluzywne dziwki zło powraca na oczach skrwawia Edytowane 7 Marca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 6
Marek.zak1 Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 Taki kraj i tak było w nim zawsze. Dobrze to ujęłaś w swoim wierszu.
Somalija Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 (edytowane) @violetta Kobiety z pierwszej strofy nic nie czuły, ponieważ przy ekstemalnym głodzie podczas omamów może dojść do takiego zachowania; ( to zdarzenie udokumentowane). Stalin nigdy nie odpowiedział za kolektywizację rolnictwa, za zbrodnie, a to co mamy teraz to reakcja następców... Bo można wszystko... Edytowane 5 Marca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 @Somalija bo ludzie nie poszukują Boga, tylko głupot. neostalinizmu. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 Witam - no właśnie gdzie jest Bóg czemu milczy - Pozdr.
Somalija Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 (edytowane) @Waldemar_Talar_Talar Milczy, ale widzi, jak Ty w tej konkretnej sytuacji się zachowałeś. Czy stałeś się bogatszy jako człowiek, czy myślisz tylko ciepłych kapciach... Plan Boski nie na nasze umysły... Edytowane 5 Marca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - a na czyje...umysły zapytam - Pozdr.
violetta Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 Bóg czeka na zaproszenie:) moja sytuacja jest podobna :)
Somalija Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 @Waldemar_Talar_Talar Łaska wiary nie jest każdemu dana. Złe rzeczy mogą popchnąć człowieka do zła, lub przeciwnie zaowocować dobrem... @violetta Dziękuję za komentarze. Trzymaj się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 @Marek.zak1 Nie ma, z kim tam rozmawiać, jesteśmy w takim klinczu, że ciężko myśleć o przyszłości... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W basenie... trenuj pilnie, bo mamy w kraju zrzut dziewczyn ze wschodu, a one miększe w umyśle i stawach, wydziobią nam chłopaków... Ja to już chyba nie wyjdę za mąż Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... Trzymaj się .
violetta Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 jestem i tak krasiwaja jak sunicy:)
Wiechu J. K. Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @SomalijaTak dla przypomnienia: Józef Stalin - urodzony w Gruzji. Tyrania to ogólnoświatowa choroba. To ludzka choroba. pozdr.
Somalija Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 @WiesławJK Tak, był pochodzenia gruzińskiego, przybrał sobie ,,stalowe" nazwisko... myślałam raczej o tym, że umarł w ciepłym łóżku, nie rozliczony z kolektywizacji, zbrodni wojennych i łagrów...
[email protected] Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 @Somalija Chyba "norymberskiej"?
Somalija Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) @[email protected] Si, Maestro! Już poprawiłam, wogóle w pierwszej wersji było ,,s", ale zaczęłam odmieniać Szwecja-szwedzkiej i ,,ja przekombinować..." Wiesz, że Galince i Złotej udało się uciec. Są u mojego brata. Jestem bardzo szczęśliwa, że chociaż one się zdecydowały. Wyhodowałam na parapecie szczypiorek do jajecznicy, gdy mnie odwiedzą, chcesz zobaczyć? Edytowane 6 Marca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 @Somalija Zrobiłaś dobry uczynek, podziwiam Cię, my kiedyś także uciekaliśmy... też nam pomogli. Miłego dnia.
Somalija Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 @[email protected] Ja od nich otrzymałam bardzo dużo wsparcia, bardzo mi ich postawa życiowa pomogła w wychowywaniu córki, zaczęła myśleć o swojej przyszłości i o życiu, nie w kategorii telefonu i serialu, tylko ciągłej pracy i podejmowaniu wyzwań... A Galince muszę pomóc, bo nie tylko uciekła przed wojną ale też przed mężem, draniem... skąd znam ten schemat. DZIĘKUJĘ za wyłapanie błędu, na Mistrza można liczyć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Rekomendowane odpowiedzi