Somalija Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2022 (edytowane) Władimir w panteon ludobójców nie zwykłych zbrodniarzy łeb wcisnął wojną na mocnym ługu cierpienia warzoną świat wielkie oczy otwiera zawracajcie żurawie wczoraj dwugłowy orzeł mokradła Dniepru rozdziobał nad Dniestrem czołgi w ofensywie wiązanej dla klejnotu z carskiej broszki księga kłamstw otwarta i tętnica narodu Edytowane 26 Lutego 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 5
Arsis Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2022 (edytowane) @Somalija cześć, aga, dobre to jest... mimo że wspomniałaś o moim imienniku, niestety... niestety w tym sensie, że jest moim imiennikiem... Edytowane 26 Lutego 2022 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Corleone 11 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 Jako wiersz wydal mi się w pierwszej chwili nieco zbyt podniosły. Ale to wrażenie, bowiem cały ten czas jest takim właśnie. Treściowo mam inne zdanie o posunięciach Władimira - jak już wiesz. Oczywiście, masz prawo do swojego patrzenia i swojego zdania. Ale czy nie wolisz wierzyć w to, co dobre? Zamiast przejmować strach siany w sterowanych przez rządy media? Podoba mi się jako utwór Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 26 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 @Arsis Ty jesteś prawdziwy Włodzimierz, potrafisz obdarzyć pokojem, wysłuchać, pocieszać...Trzymaj się...
Somalija Opublikowano 26 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 @Corleone 11 Wiem, że patrzysz na świat z innej perspektywy, być może, że Putin uderzając obudził nasz wszystkich z marazmu i jest obrońcą ludzkości przed konsumpcją i chorobami psychicznymi dobrobytu, ale ja płaskoziemcem jestem i płakać mi się chce...
Corleone 11 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 (edytowane) @Somalija Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To, że miałaś powyższą myśl, potwierdza magię w Tobie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Nie ściągaj się więc w dół nazywając się "plaskoziemcem". Bo - nim - NIE - jesteś. Wrrr!!! Konsumpcja osiągnęła poziom, który zagraża zarówno fizycznemu zdrowiu poszczególnych ludzi, jak i ich psychice. Jak słusznie zauważyłaś. A co za czym idzie, ludzkości jako takiej - bo ta przecież składa się z jednostek właśnie. Chcesz przykład? To polecam film "Ciemna strona rybołówstwa". Albo bliżej: fakt, że w Polsce wyrzuca się co roku pięć milionów ton jedzenia. Przy założeniu, że jedna osoba zjada rocznie około pół tony jedzenia, wyrzucamy żywność dla dziesięciu milionów ludzi na rok. Czyli dla mieszkańców Warszawy, Krakowa, Poznania,Trójmiasta i Wrocławia razem wziętych - w zeszłym roku odpowiednio milion sześćset dziewięćdziesiąt cztery tysiące, siedemset osiemdziesiąt jeden tysięcy, około siedmiuset tysięcy, blisko siedemset pięćdziesiąt tysięcy i sześćset czterdzieści jeden tysięcy ludzi. Plus ludność jeszcze jednego mniejszego miasta. Gdy dodam pytanie, co dzieje się gdzie indziej, to chyba dość będzie. Nadal "Czyńmy sobie Ziemię poddaną"? Edytowane 26 Lutego 2022 przez Corleone 11 Uzupełnienie komentarza (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 26 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 @Corleone 11 Skojarzył mi się inny cytat z wiersza o kraju, gdzie podnosi się okruszynę chleba, przez uszanowanie... ale to stare dzieje... A co do magii, to niestety mam jej dużo...
Corleone 11 Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, dawne. "A co do magii" - dlaczego uważasz, że "niestety"??
Rekomendowane odpowiedzi