Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• Somalija zmienił(a) tytuł na więź
Opublikowano

@Arsis Włodek, zbliża się pełnia księżyca, więc wrażliwy człowiek odczuwa przeróżne bezsilności, ale żeby od razu pić wódkę, to bardzo brzydko. Trzeba napisać się ze smakiem kieliszeczek i pomyśleć, że jeśli księżyc się dopełni to poczujemy ulgę i uśmiechnąć się w środku, nie jesteśmy tu na świecie od zarządzania tylko niestety zależni od czynników zewnętrznych. Czasem trzeba walczyć a czasem odpuścić i zebrać siły, nadmiar alkoholu w tym nie pomaga ...

Opublikowano

@Dag My kobiety to kłącza, bulwy, żelazne liście. Dziękuję za komentarz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dag, czy widziałeś mnie w prozie ?

@Sylwester_Lasota Dzień dobry, po Twoim wierszu odszukałam swoje stare zapiski , o spacerach po wspólnej przestrzeni, że  nie dają mi odpoczynku... Dziękuję za odwiedziny tu i w prozie, bo widzę Twój ślad po moim opowiadaniem. Dziękuję za wszystko .

Opublikowano

@Somalija

Bardzo Dobry Wiersz, gratuluję

. W dwóch metaforach zamykasz opis - to pomysł genialny w prostocie. Plus tytułowa więź, którą można rozumieć i jako pozytywną i jako negatywną zarazem. 

Brawo .

Serdeczne pozdrowienia.

Nie wątpię . Ale "to nie uchodzi"... (M.Bułhakow, "Mistrz i Małgorzata" - scena na bagnach pod Moskwą)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Jakkolwiek powstało kilka ładnych wersji miał generalnie awersję do wersowania. Zwrotki były mu kłopotliwe.     Seranon, 12.07.2026r.
    • Cześć, podrzucamy „Pyszne lato” Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej w wersji MeloRymów — poezja śpiewana, pawie pióra, lipcowy skwar i duszny ogród.  
    • @wiedźma Twój wiersz jest "Poezją drogi", jest jak "Filmy Drogi". Klimat refleksji i "zdjęcie chwili" w dniu, a dnia w życiu.   Jeżeli w naszej Drodze oddalamy się od banału, a zbliżamy do sensu, do mądrości, to warto się zatrzymać, przy kawie, poczuć aromat Miejsca, w którym jesteśmy, przed podjęciem Drogi na nowo. A może to będzie już Droga Nowego Człowieka?

• @Bożena De-Tre Bodetrè nie pisze/nie czyta jak jedzie, bo jeszcze nie dojedzie

...a jak nie dojedzie, to policja sprawdzi telefon i wyjdzie na to, że moja wina i efekcie końcowym Twoi fani dokonają oldschoolowego linczu na mojej skromnej osobie, którego doświadczyć raczej nie chcę, zważywszy, że jakieś tam plany na przyszłość jeszcze mam Żyrandol powiadasz...trzeba było mówić wcześniej. Mam "kolekcje", starych...i mniej starych aparatów fotograficznych, której staram się pozbyć. Moglibyśmy się zamienić. Zakładam, że żyrandol zajmuje mniej miejsca To dobrze, że się dobrze zapowiada. Mój dzień...? Jeszcze nie wiem, zależy czy mi "robote" dzisiaj anulują
    • @EwelinaWawrzyniak fajne  Trochę jak prolog albo epilog czegoś większego.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...