Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 14 Lutego 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) uwolnij mnie bo umieram ogniem nie chcę wiosny tej plątaniny alejek ty z waszym psem ja z twoim synem ona z waszym dzieckiem starasz się być zabawny to trudne podkrąża mi tylko oczy zabiera dech uwolnij nie mam już łez Edytowane 16 Lutego 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 14
Dared Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 Tak gorzko osobisty że brak słów , wspólczuć z jednej zazdrościć z drugiej
Arsis Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) @Somalija cześć, aga, napijesz się zxe mną wódki? mam wszystko w d.pie... Edytowane 14 Lutego 2022 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 @Somalija Niekiedy więź więzi jak smycz. Wyraziłaś to.
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 Tak, pakujemy się w coraz większy bałagan, a niektórzy mają nawet z tego jakąś chorobliwą uciechę. Porażający i bardzo obrazowy tekst. Przekonuje mnie pod każdym względem - od trafnej obserwacji, do formy jej przedstawienia. Pozdrawiam serdecznie. 1
Somalija Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 @Arsis Włodek, nie pij łobuzie... i jeszcze kusisz koleżankę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 @Arsis Postaraj się, jak na mężczyznę przystało. Wie kiedy koniec i grzecznie odmawia kolejnego.
Arsis Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 @Somalija czekaj właśnie wznoszę totast do gis,cia w lustrze, przylączysz się./ @Somalija za dużo koncfertu dudni mi w głosniku, oklaski i oklaski....
Somalija Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2022 @Arsis Włodziu połóż się spać, masz juz dość. Bo jak nie to będziesz jutro cierpiał...
dgghj Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 @Somalija Dobre, bardzo dobre. Nie chcę wiosny... Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 @Arsis Włodek, zbliża się pełnia księżyca, więc wrażliwy człowiek odczuwa przeróżne bezsilności, ale żeby od razu pić wódkę, to bardzo brzydko. Trzeba napisać się ze smakiem kieliszeczek i pomyśleć, że jeśli księżyc się dopełni to poczujemy ulgę i uśmiechnąć się w środku, nie jesteśmy tu na świecie od zarządzania tylko niestety zależni od czynników zewnętrznych. Czasem trzeba walczyć a czasem odpuścić i zebrać siły, nadmiar alkoholu w tym nie pomaga ...
Somalija Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 @Dag My kobiety to kłącza, bulwy, żelazne liście. Dziękuję za komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dag, czy widziałeś mnie w prozie ? @Sylwester_Lasota Dzień dobry, po Twoim wierszu odszukałam swoje stare zapiski , o spacerach po wspólnej przestrzeni, że nie dają mi odpoczynku... Dziękuję za odwiedziny tu i w prozie, bo widzę Twój ślad po moim opowiadaniem. Dziękuję za wszystko .
Corleone 11 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Arsis, wstyd! Jak można proponować kobiecie wódkę? Tego nawet diabeł Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie czyni... (patrz M.Bulhakow "Mistrz i Małgorzata") 1
Somalija Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 @Corleone 11 Nie bądź dla niego surowy, on byle komu nie proponuje Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Corleone 11 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 @Somalija Bardzo Dobry Wiersz, gratuluję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . W dwóch metaforach zamykasz opis - to pomysł genialny w prostocie. Plus tytułowa więź, którą można rozumieć i jako pozytywną i jako negatywną zarazem. Brawo . Serdeczne pozdrowienia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wątpię . Ale "to nie uchodzi"... (M.Bułhakow, "Mistrz i Małgorzata" - scena na bagnach pod Moskwą)
jan_komułzykant Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 Świetny wiersz i może źle się domyślam, ale niekoniecznie osobisty, bo może to być sytuacja kogoś bliskiego lub znajomego. Pięknie poprowadzony temat. Znakomita obserwacja. Gratuluję i pozdrawiam.
Somalija Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 (edytowane) @jan_komułzykant Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , sprawiłeś mi przyjemność . Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci Michasiu . Na Włodzia mi nie krzycz, bo tylko dwie osoby mogą, to robić bezkarnie Edytowane 15 Lutego 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michaś,dziękuję Ci bardzo, bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Rekomendowane odpowiedzi