Arsis Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2022 Zanurzam się w tobie ― świetle, słoneczna smugo tajemnicy i tęsknoty, słoneczna plamo błąkająca się po suficie, ścianie… twarzy… … dopada mnie nostalgia, iskrząc się we mnie jak taniec gorący, rozpłomieniony wir beznadziei… Zamykam oczy i widzę bezkres, siną otchłań mroku, pulsujący pod powiekami powidok, urywki wspomnień… Noc, to? … nie-noc? Rozbłyska zaraz i od razu gaśnie… Spopielony obraz przesypuje się przez kołyskę moich dłoni, twoich, naszych… … bądź już niczyich… Splecione w uścisku palce, zbielałe kostki… Kochana moja, pamiętasz ― jakie miałaś je zimne? Kto je rozgrzewał ciepłym oddechem w pocałunkach, miłości blasku? Przed kim tak klęczę, szepcząc do cienia ze złączonymi jak do modlitwy dłońmi, które rzuca zza okna rozchwiana gałąź kasztanu? Przed kim tak klęczę, kochana moja… Byłaś przez chwilę, jesteś… Nie mam odwagi zapytać… … milcząca przestrzeń dzieli nas jeszcze… (Włodzimierz Zastawniak, 2022-02-08) 2
Somalija Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2022 @Arsis Piękny sekret Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam...
Arsis Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2022 @Gosława chcesz heavy metal, reniu, tak dla odmiany? @Somalija hej, aga... @Somalija ps. sekret jak każdy inny...
Rekomendowane odpowiedzi